19 Ekim 2014 Pazar

KOBANİ


Selamın aleyküm hacılar.

Hatırlarsınız birkaç gün öncesine kadar ortalık yine yangın yeriydi. Tabi buna sakın şaşırmayın, önümüzdeki dokuz yıl içerisinde bu gibi ve daha da büyük olayları sıklıkla göreceğiz. Size benden garanti. Bozulursa getirin, paranızı geri vereyim.

Geçen her gün bu ülkede, bu bölgede ve bu dünyada yaşayan insanların aslında ne mal olduklarını bize gösteren olaylar dur durak bilmiyor. Aslında çok da iyi oluyor. Tıpkı Gezi olaylarının ters tepki yapıp, ters bir uyanışa sebep olması gibi. Zira bu ayaklanmayı yapan kansızlar, sanıyorlar ki 1876'da Sultan Abdülaziz'e, 1909 yılında Sultan Abdülhamid'e yaptıkları gibi yine cahil cühela ayak takımını toplayıp, ceplerine üç beş kuruş koyarak kendilerini satın alarak sokağa salarak hükumet devirmeye muvaffak olacaklar.


Koç'lar, Doğan'lar, Boyner'ler; CNN'ler, BBC'ler; Almanlar, İngilizler, Amerikalılar birleşmiş ''Türkiye'deki polis şiddetinden çok fena rahatsız oluyoz olum ya, vallahi içtiğimiz su boğazımızdan geçmiyo!'' diyor ve benim ülkemin, kendisine Che Guevera'yı, Deniz Gezmiş'i örnek almış ama haklarında bir cacık bilmeyen embesil gençleri, kendilerini kurtuluş savaşçısı olarak görüp, siyonist emperyalist kapitalistlerin bir numaralı oyuncağı oldular, olmaya devam ediyorlar ve de devam edecekler. Bunun da garantisi benden. Bu da değişme garantili üstelik. Dediğim çıkmazsa gel, yenisini vereyim.


Bütün zulümlere sessiz kalmış, ağzını bıçak açmamış olanlar, kendilerine ''şiddete karşı, faşizme karşı'' gibi başlıklar bulup, altında birleşerek aslında neyin ne olduğunu tekrar hatırlatmıştı bu ülkeye. Eylemlerde çocukların ölmesi için dua ettiler, çocukları saldılar sokağa, sonra da o çocuklar şaibeli şekilde öldürülünce, onların ölüsünü kullandılar bu kez. İnsanların ölüleri üzerinden siyaset yaptılar, eylem yaptılar. Ülkeyi yakıp yıktılar.

Resim A; Gezi Parkı Olayları
Şimdi de sıra onların Pkk'lı kardeşlerine geldi.
Ben ırk denilen şeyi kabul etmediğimden; Türkmüş, Kürtmüş, Papua Yeni Gine'liymiş benim için önemli olmadığından beni ve benim gibileri ''Türk düşmanlığı''yla itham edenler, dün gezide Pkk'lı kardeşleriyle Apo posterleri altında son derece romantik pozlar veriyordu. Hatırlamakta fayda var..


Dün nasıl bu embesil ergenlik gençleri, medya patronlarının tapulu malı olan ünlülerle birlikte sokağa salındıysa, bugün de batılı efendilerinin emriyle Pkk'lılar sokağa salındı. Kaynak aynı aslında hep. Taktik de aynı. Cebine üç beş kuruş koy, bu gibi satılık yaratıkları çok kolay satın alır ve istediklerini yaptırırsın.

Dünkü Gezi olaylarıyla, bugünkü Kobani olayları arasında zerre kadar fark yoktur ciğersizler. Bunu çok iyi bellemeniz lazım. Tabi dün gezide ülkeyi yağma eden, yakıp yıkan, çapul eden sokak köpeklerinden bazıları, bugün kalkıp Pkk'lıların yaptığı yağma ve kundaklamaya tepki koyabiliyor. O da ayrı bir dallamalık vakıadır zaten. Acil psikolojik tedavi gerektirir. Tedavi gecikirse önlenemez sorunlara yol açabilir.
Resim B; Kobani-Pkk Olayları
Kardeşim o da para karşılığı sokağa döküldü, sen de..
O da ülkeyi yaktı yıktı, sen de..
O da batılı ülkelerden destek aldı, sen de..
O da katil, sen de..

E daha ne?

Tı Allah'ım ya...

Fakat burada benim asıl bahsetmek istediğim konu, bu Kobani olayına yine dış basından ve ülke içindeki birtakım odaklardan gelen tepkiler..

Yurt dışında yaşayan bazı takipçilerim, ki bunların büyük çoğunluğu Avrupa ve Amerika'dan, bana ülkelerinde sürekli Kobani haberlerinin yapıldığını söylüyor. Tıpkı bir zamanlar gezi haberlerinin yapıldığı gibi.


Uzağa bakmaya da hiç gerek yok aslında. Size birinci ağızdan konuşayım. Yaklaşık son bir senem sürekli yabancıların arasında geçti. Çok fazla Amerikalı tanıdığım var özellikle. Bunların bazıları burada yaşıyor, bazıları da Amerika'da. Ve bu olayların başlamasından hemen önce ya da tam başladığı sıralarda, bu Amerikalı guyslar birdenbire anlayamadığım şekilde ''Kobani profil resimleri yayınlamaya ve Kobani'yi destekleyen yazılar paylaşmaya'' başladılar.

Alla hallaa..

Ya iyi de, bu Işid denilen örgüt bir seneden beridir o bölgede  kan akıtıyor. Bir senedir o bölgede yapmadığı katliam, işlemediği cinayet kalmadı. Ne oldu da siz sevgi kelebeği Amerikalılara, birden Kobani'ye destek çıkar oldunuz?

Yani dün de insan ölüyordu ama en ufak bir ses çıkmadı, fakat bugün seslerini kesebilen yok. Bundaki hikmet ne ola ki?


Ve burada size çift taraflı oyun sergilerler unutmayın. Bugün Kobani için bir şeyler paylaşıp duran ve sokağa dökülenlere ''neden bu kadar tepki gösteriyorsunuz?'' dediğinizde, sizi masum insanların ölümüne tepkisiz kalmakla ve tepki gösteren iyi kalpli insanlara baskı uygulamakla suçlarlar. İyi de biz zaten yıllardır ölen masumlar için çenemizi yoruyoruz, sizden bi ses seda duyamadık? Şimdi de ezilen masum halkların koruyucu melekleri kesilmeniz, bizi biraz şaşırttı sadece.

Her neyse.
Medya, bilhassa her zamanki gibi batı medyası Kobani hakkında yine algı yönlendirmesi yapıyor. Mesele açık. Bu haberi dünyaya yayarak, bir yandan dünyadaki tüm Pkk taraftarı Kürtleri ayaklandırmak ve sokağa dökmek; diğer yandan da dünya kamuoyunda Kürtlere bir devlet kurdurulması gerektiği aksi halde sürekli kan akacağı fikrini dayatmak.

Bunun yanında Işid Pkk'ya saldırırken, Pkk'yı tekrar silahlandırmak.
Pkk tekrar silahlandığında, bir yandan Işid ile çarpışırken, Türk ordusunu da asla boş geçeceğini düşünmeyin. Amerika'nın Işid'e saldırdığını düşünürsek, Pkk'yı Amerika'nın silahlandırması da çok mantıklı. Tabi Kobani'yi Işid'e veren de batılılar diye düşünürsek, olaylar epey bi içinden çıkılmaz hal alır. Bölge zaten karma karışık, daha da karıştırmak için bu olaylar sürekli devam edecek.


Tabi aklıma gelmişken söylemeden geçmeyeyim.
Bir zamanlar Esed diye bir adam vardı, bildiniz mi?
Bazı bidon kafalılarca bu adam, Amerika'ya tek başına kafa tutan ve direnen bir halk kahramanı idi.
Amerika başta olmak üzere bütün batılı ülkeler bu adamı indirmek için her şeyi yapıyordu da, indiremiyordu falan filan.. Ben de ''bu adam yalnızca bir planın parçası olarak orada özellikle tutuluyor, onun koltuğu bizzat Amerika tarafından korunmakta'' falan demiştim bir zamanlar.

Bu adamlar Esed'i savunuyordu, çünkü bu ülkenin iktidarı Esed'e karşıydı. Işid diye bir örgüt icat olunduktan sonra, ne Esed kaldı, ne Mısır, ne Filistin, ne Doğu Türkistan, ne Afrika..


Tanrısı medya olan koyun sürüleri, medyanın durmaksızın reklamını yaptığı terör örgütlerine bakarken, asılda olanı her zaman göz ardı ederler. Tanrıları onlara bir çocuğun ölüsü üzerinden eylem yapmayı emreder; yaparlar. Fakat komşularına, fakire fukaraya, garibe gurabaya kurban eti dağıtmaya giderken apartmanda sıkıştırılıp, balkondan atılan, bununla da yetinilmeyip aşağıda sopayla dövülen, bıçaklanan, taşlarla kafaları ezilen ve üzerilerinden arabayla geçilen Yasin BörüHüseyin DakakHasan Gökgöz gibi hiçbir suçu günahı olmayan gençleri asla ağızlarına almazlar. Profil resimleri yapmazlar. ''Yasinler ölümsüzdüüüürr, Hüseyinler ölmeeezz, Hasanlar hep yaşacaaakk!!!'' diye sokaklarda eylem yapma gereği duymaz bu kansızlar. Çünkü onlar için önemli olan insan hayatı değildir, kullanabilecekleri malzeme önemlidir.

Katledilme Görüntüleri

Link , Link

Şu Şehid babasını dinleyin.
Dinleyin ve insanlığın, imanın ne demek olduğunu tekrar görün, hatırlayın. Çünkü bazıları hem imanını kaybetmiş, hem insanlığını.

Her Kürde Pkk'lı yaftası yapıştıran, bölücü olmakla suçlayan ciğeri beş para etmeyenler de izlesin. Söz konusu iman olunca, İslam olunca nasıl tek vücut olunduğunu; birliğimizi bozmak ve bizi ayırmak isteyenlere karşı nasıl karşı çıkıldığını görsünler.

Unuttuğunuz şeyleri hatırlamamız, ya da hiç bilmediğimiz şeyleri öğrenmemiz dileğiyle..
Selam ve dua ile..