11 Haziran 2012 Pazartesi

SUPERNATURAL HAKKINDA



Gerek Amerika' da, gerek ülkemizde, gerekse tüm dünyada oldukça ün kazanmış ve yüksek bir izleyici kitlesine sahip Amerikan yapımı bir dizi bu SuperNarural..



Dizi genelde insanlardan şeytan çıkarma üzerine, fakat diğer doğaüstü olaylar da var tabi, vampirinden kurtadamına her bi bok mevcut.


Bizim Winchester gardaşlar ailecek avcıdır, ve özellikle şeytanlarla savaşırlar. Dizi başlarda oldukça ilginç ve şeytanlar hakkında da birçok doğru şey gösterip, anlatıyordu. Ben de izlerim bu diziyi. Fakat her izleyen gibi keklik olmam, dizie anlatılan her boka  ''vay anassınııı demek böyleymüüşş''  diye atlamam.


Öncelikle bu bir dizi, orada bir anlaşalım di mi ehehe. Her söylediği doğru olacak diye birşey söz konusu değil çünkü. Bizzat gördüm, sırf bu dizi izleyip de her bokuna inanan adamlar cirit atıyor orada burada anasını satayım.


Dini şeyler hakkında beyinleri o kadar boş ki insanların, biri çıkıp  zöng  dese ona itibar eder durumdalar. Hele bir de meşhur bir Amerikan dizisi din hakkında birşeyler anlatmasın,  hayat felsefesi gibi benimsiyor bazı cahil gavatlar. Sizin o eğitimli cahil olan beyninize tüküreyim.


İndir o eli arkadaşım.

Dediğim gibi, dizi öncelerde iyi gidiyordu, fakat sonra, ya olay kalmadığı için konuyu farklılaştırdılar, ya da asıl amaçları olayı buraya getirmekti, orasını bilmiyorum. Fakat konu öyle değişik bir hal aldı ki, tamamen saçmalığın dibine batılmış durumda


Saçmalık' tan kastım, bizim halkımıza ve inancımıza göredir. Çünkü Hristiyanlar neye inanıyorlarsa ona göre yapıyorlar dizilerini görüldüğü üzere. Aslında senaryosu gerçekten çok sürükleyici.


İsteyenler için güççücük bir özeti şurada ikamet eder ; Supernatural

Şeytanlarla savaşan iki kardeş, aslında biri şeytanın diğeri ise meleğin vücuduna sahiptir falan filan. Sürükleyici.


Ama şimdi bu dizinin bizim o cahil gavatlarımızı nasıl etkilediğini göstereyim size ;

Şeytan, günaha düşmüş görkemli bir melektir: Şüphesiz Tanrı, başlangıçta Şeytan diye kötü bir varlık yaratmamıştı. Şeytan, önceleri Tanrı'nın yaratmış olduğu parlak ve öncü meleklerden biriydi. Tanrı' nın melekler ordusunda çok önemli bir yeri ve görevi vardı. Ama bu kutsal varlık, bilemediğimiz nedenlerden dolayı yüreğinde gurura, kıskançlığa yer verip, aynı Tanrı gibi yüce olmaya özlem duydu. Bu emel doğrultusunda da eyleme geçip, Tanrı'ya isyan edince Şeytan durumuna geldi. Bu isyanına önce birçok meleği, daha sonra da insanları kattı (Esinlenme 12:4) . Bu nedenle ona ‘Şeytan' karşı koyan veya düşman, onu izleyen meleklere de 'cinler' adı verildi.

şeytanın insanlıktan önceki adı bildiğim kadarıyla...

seytanin oglunun adi

ışık taşıyan anlamında.
yani prometheus
ışık, bilginin simgesidir,
bilgiyi insanlara veren tanrı
lanetlenmiştir.


gibi yüzlerce embesilce ve gavatça yorum.. Ulan ülkemiz insanları artık o kadar çakma insanlar olmuş, o kadar özenti insanlar olmuş ki, bizim dinimizdeki şeytan betimlemesini tınlamıyor, fakat Hristiyanların şeytan betimlemesini kendi inançlarıymış gibi benimsiyorlar koduklarım..


Olum yemin ederim, bunlar kadar çakma insanlar daha görmedim lan.


Adama şeytan de, iblis de,  ''o ne olom yıaa bırak bunları swh swh :):):))''  diye eşşoğlu eşşeğe bağlar,  ama Hristiyan inancındaki adıyla  ''lucifer''  de,  ''oooo karanlıklar prensi lucifer, o yeeeee hıhahahahahaha :):):):):):))))''  yüzünde gülücükler açar hıyarın.


Çünkü Amerikalılar, çünkü batılılar buna inanıyor. Çünkü o hastası oldukları batı böyle diyor konu hakkında.


Olum bak, lucifer denilen şey, bizim dinimizde aslında iblistir. Fakat, onların o lucifer dedikleri meret, aslında bambaşka bir anlam taşır. Yani çoğu insan, lucifer 'ı kötü birşey sanar ama, onların bahsettikleri lucifer kötü değildir. Işık getiren anlamında kullanılır. Ulan karanlığa ışık getiren bir varlık sizce kötü anlamda mı kullanılmıştır, az mantıklı olun yaa.


Tüm bunlar Hristiyanlığın paganlıkla bir sentez oluşundan doğmuştur. İçinde yahudilik ve kabala bile mevcuttur bugünkü İncil' in ve Hristiyanlığın. Ve adamlar oraya lucifer yazmışlar, kendileri için kutsal olan varlığı, aslında kimsenin haberi olmadan insanların dinine empoze ediyorlar işte.


Bizdeki iblis denilen şey ışık mışık getirmiyor yani. Getirse getirse Edison' un ampulunu getirir anasını satayım. Onlar, iblise farklı anlamlar ve özellikler yüklemiş. Bizim dinimizdeki iblisle alakası yok. Ama bazı batılı gavatlar, sanki kendi öğretimizmiş gibi çıkıp lucifer hakkında ''sadece ismi farklı işte, İslam' daki şeytan buuu :):):):))''   gibi yorumlar yapıyor bazı kıçtan bacaklılar. Çakmasınız abicim, fake' siniz... Özentisiniz... Sanalsınız anasını sattığım eşşoğluları....

'' Bunlar mı? ''
Hazır lucifer' ın bizdeki yerine girmişken, çok manidar bir yorum paylaşmak istiyorum, sevgili gavat ekşicilerden ;

aslında olmayan ama insanların kötü yanlarına bahane bulmak için ürettikleri hayal ürünü mahlukat. bkz. sf.666
(redprof, 21.02.1999)  (Eşşoğlu eşşeklikte sınır tanımam swh swh )

Bakınız kanlı canlı sayfası da burada ikamet eder ; http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%C5%9Feytan


O sayfaya özellikle bakın ciğersizler. Şeytan hakkında her yorum birbirinden bokçulca. İşte elit ekşicilerimizin manidar görüşleri.. Bok yesinler..


Bu olaya Constantine filminden çok güzel bir cümleyle açıklık getireyim ;


- Pek çok kötülük ve çirkinlikle doğarız, ama bazen bir şeyler gelir ve bizi dürter...

Neyse, konuyu daha fazla dağıtmadan Supernatural' a geri dönelim.


Dizide işlenen her senaryoya inanlar olduğunu söylemiştim. Cehennem Lucifer' ın teniymiş, o da cehennem içinde kafesteymiş, vatanı cehennemmiş falan filan. 666 tane mühür varmış dünyada, ve bu mühürler kırılırsa, Lucifer cehennemdeki kafesinden çıkıp, dünyayı ele geçirecek ve kıyameti kopartacakmış.

Bak sen şu haylaza.


Dini açıdan bomboş bir kafaya sahip biri, bunu lak diye alıyor tabi o yetersiz kafasına. Size bir tavsiye vereyim, eğer şeytana inanıyorsanız, İslam' ı araştırmalısınız derim. Hristiyan dininin nesine güvenip de bunlara itibar edersiniz hiç anlamam. Adamlar Hz. İsa' ya  tanrının oğlu diyorlar olum, daha ne diyim ben size yani..
Tabi istediğinize inanırsınız, ben sadece tavsiye verebilirim size bu konuda. Ama öğrenmeye açsanız, ve araştırmak istiyorsanız İslam' ı araştırın, Kur'an'ı okuyun derim...


Bakın bu dizi şunu söylüyor ;  ''şeytanlar ve melekler aslında bir bütünün iki parçasıdır''  çünkü dizide, birbirine çok bağlı iki kardeş, aslında şeytanın ve meleğin bedenini taşıyormuş. Yani aralarında o derece bir yakınlık ve bağ söz konusu, şeytan ve melek kardeştir diyorlar bize.


Ayrıca  ''sadece melekler ve şeytanlar var, ama (haşa) Allah yok ''  diyorlar izlediyseniz... Oldu canım görürsem söylerim.

Roko yen mi?


Lan Allah yoksa, o meleklerle şeytanları kim yarattı? Onlar nasıl varoldu lan? Bu soruların hiçbirine cevap getirme, ama mal mal görüşler savun anasını satayım. Yemez koçum.


Şeytan meleklerle bir savaş halinde değil bir kere, şeytanın karşı geldiği melek değil Allah' tır. Bu bir savaş değil, testtir. Özgür seçimdir. Özgür iradedir. İstersen şeytana taparsın, istersen Allah' a, orası senin kararın, ve bu karara Allah bile karışmıyor. Sen kalk dizide  ''herkesin içinde bir şeytan vardır, melekler ve şeytanlar kardeştir''  falan de anasını satayım.


Lan herkesin içinde şeytan olsa, Allah neden bizi test ediyor olum? Zaten içimizde var ettiği şeyden bizi neden sorumlu tutsun?

Sana denmiş ki '' istersen şeytanın yolundan git, istersen Allah' ın, özgür iradene kimse müdahale edemez.''


Yani gadasını aldıklarım, içimizde bir şeytan da yok melek de. Zaten sürekli içimize birşeyler sokmaya çalışıyorlar anasını satayım, yok sen tanrısın, sen şeytansın, meleksin.. Olum, sen götü boklu bir insansın ve içinde hiçbir bok yok.. İstersen gir yarın bi röntgene kendin gör, bakalım var mı içinde öyle şeyler.


Şimdi, o herkesin çok mantıklı bulduğu dizideki bazı saçmalıkları anlatayım size ve bitireyim ;


1.
Hangi sezonda hatırlamıyorum, dizide ''paygamber'' vardı.. Hem de günümüzde, 21. yüzyılda.. Ve o peygamberi bir görseniz, kendine hayrı dokunmayan,  7/24 içki içip, bilgisayar başında uyuyan bir peygamber... Ulan kimse de   ''sadece şunu yaptığı için , bunun saçma olduğu aşikardır''  demiyor anasını satayım. Yıl olmuş 2012, hala peygamber geldi diyorlar. Ve o peygamber 7 milyar insanın en az 5 milyarından daha sefil durumda...


Ve ne tür bir peygamberse, kendisine ne kutsal bir kitap indiriliyor, ne arkasından gelen bir insan topluluğu var, ne de bir dini var anasını satayım ya. Ulan peygamber dediğinin bir de dini olması gerekmiyor mu olum? Niye gelmiş bu herif hiçbir boka yaramayacaksa?


Çok espiriksiniz ha ahahahahaha.

Sıfata bak, peygambermişş ahahahaa
2.
Bizim vahiy getiren ve sadece peygamberlere görünen melek olarak bildiğimiz  Cebrail, basbaya gelip başka insanlarla da görüşüp,konuşup, koklaşabiliyormuş lan. İnanır mısınız, öpüştüğünü bile gördüm ahahahaha. Lan bu Cebrail ne zamandan beri bakkal Nuri' ye iki tane ekmek siparişi verecek kadar, ateşli bir kızla öpüşecek kadar ve bir sürü insana görünecek kadar insancıl oldu be? Ne melekmiş anasını satayım, Hristiyanlık dahil hiçbir dine uymuyor yaptıkları. Gayet özgür bir panpa yani.. Arkadaşım bie sie go yaaa, öfff..

Bizim Cebrail' in elinde molotof ahhahaha
Cebraillik mesleğinden boş bulduğu zamanlarda sokaklarda anarşistlik yapıyor heralde bizimki, bölücü melek örgütüne falan üye sanar gören de ahahaahhaha.

3.
Şeytanlar geliyor ve bizim Winchester kardeşlerle muhabbete tutuşuyor, yardım falan ediyor. Basbaya bizim Güzin abla gibi dedikodular falan yapıyor, gayet insancıl yani o da...


4.
Dean, Cebrail' le  ''telefonda''  görüşüyor ahahahaahahaha..


Hani Cebrail ' in numarası varsa biz de alalım, arada mesaj falan atarız. Ya da melekler bonkör olur lan, ödemeli atarız o arar bizi ahahahaha..

5.
Cebrail ve diğer melekler, tüm bir kasabayı yok etmeye ve insanları öldürmeye geliyor.. Ve Dean' den emir almak için emir alıyorlar falan..


Şu sağdaki de bir melek, ve insanları öyle bir küçümsüyor ki , anlatamam.. Kibir, kendini beğenmişlik, acımasızlık, egoistlik, ne ararsan var anasını satayım, ne tür bir melekse anasını sattığımın.. Bi keraneye gitmediği kaldı gavatın.


6.
Dean o kadar şeytanlarla uğraşıyor, fakat Allah' a inanmıyor... Zaten bu başlı başına bir saçmalık örneği anasını satayım. Şeytanın var olduğuna inanmak, fakat Allah' ın var olduğuna inanmamak.. Yumurtaya inanıyorum, ama tavuğa inanmıyorum demek gibi birşey lan bu ahahaha.

Dean abimiz yağuşukludur
Yani işin kısası, anlatmak istediğim şey şu : Bu bir dizi, bir bilim-kurgu. Bir adamın hiçbir temele dayandırmadan yazdığı ve kurguladığı bir senaryo. Dayandırabileceği yer en fazla anca kıçıdır. Bu diziyi izleyip de  ''aa demek böyleymiş yaa''  falan demek tamamıyla salaklıktır. Tabi ota boka inanan, hayatını hep bir şeylerden özenerek geçiren insanlar hemen atlıyor olaya. Lan aynı adama cami hocası peygamber mucizesinden bahsetsin ''hadi yea olur mu öle şiey''  der, sırf Amerikan dizisi bunu dedi diye buna inanır.


Embesil bir dünyada yaşıyoruz.
Hadin kendinize iyi davranın..


Günün Sözü ;

'' Aganın pokunun üstüne pok olır mı lan''     Faşo Ağa