10 Haziran 2013 Pazartesi

BEYNELMİLEL GEZİ PARKI


Seviyorum sizi ciğersizler.

Bu ülkenin iç meselesi olan bir konu, eğer dünyanın uluslararası meselesi haline gelirse, bu işin sadece sıradan halk tarafından örgütlendiğini veya desteklendiğini düşünmek, yüksek derecede geri zekalılık belirtisidir.


Bu olay patlak verdiğinde, benim yaptığım ilk şey başta Amerika olmak üzere, dünya medyasını takip etmekti. Bu olayın az çok medyalarda yer etmesi son derece normaldi, fakat iş o normallik boyutunu çoktan aştı.


Hatta ülke içindeki boyut da farklılaştı ;


Tek bir soru sorup geçecem ; Vatanı için ayaklandığını söyleyenler, yanıbaşlarında Türk milletine yapılan bu apaçık hakaret karşısında neden tek kelime etmedi? Bu işin sizin pembe duygularınızla alakası yok, her kesimden yapılan çok ağır bir propagandaya maruz kalıyorsunuz o kadar. Kızılhaç bile orada daha ne diyeyim ben...


Amerika'nın ve Amerikan pazarlama gücünü düşünürsek tüm dünyanın en prestijli gazetelerinden biri New York Times, Gezi Parkı'nın reklamını yaptı geçenlerde ; LinkLink

ve baskıda bu resmi kullandı
Şimdi siz bu reklamı ve haberi görünce ''ay Amerikacım benim yaa, çok düşüncelisiniiz, biz sizi böle bilmiyoduk <3 ''  mu dediniz?

Yoksa ''lan tüm dünyayı kan gölüne çeviren bu şerefsizler, gaz yiyen insanları ne diye savunuyo ki?'' mi dediniz?



Bu konu üzerine çok fazla haber var ; LinkLinkLink


Sonra dünya halkları bile sokağa döküldü ;



Tabi bu anlaşılması zor haber kampanyasına tepki gösteren Amerikalı Türkler de var ; Link
Adamlar ''tamam da niye abartıyorsunuz bu kadar'' diyor kısaca.


Buyurun bir de dünya basınından diğer haberlere göz atalım ;


Buyurun birkaç tane daha ;


Daha fazla video

Şimdi bu haberlerde dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?

Gerçi biraz İngilizce gerektiriyor ama anlamayanlar için ben söyleyeyim ; Amerikan ve dünya basınına göre bu protestoların nedeni ''seküler (laik) olan Türk halkına karşı hükumetin izlediği İslami politika'' !


Yani dünya medyası bu olayı yine İslam'a bağladı. Washington Post'un da yaptığı gibi.. Tıpkı şuan tüm dünyada tüm Müslümanları potansiyel terörist ilan ettikleri gibi. Yani Türk halkı tamamen laikmiş ve baştaki yönetim İslami politika izliyormuş, ve Amerika da ''insanların özgürlüklerine müdahale'' temasında işliyor bu konuyu.
Onlar için Müslüman halk = terörist
Müslüman yöneticiler = diktatör
Ve gördüğünüz gibi bu mesaj üzerinden yapılıyor haberler.
Olayın boyutunu çaktıysanız ne ala..

ezilenlerden olmayacağız
Epey de bir özenle işliyorlar gördüğünüz gibi, kadın programı bu haberle açtı, paket haberle yetinmeyip bir de canlı bağlantı gerçekleştirdiler. Eylemcilerle yapılan röportajları gösterdiler falan..


Nedense CIA Türkiye şefi Graham Fuller da ''Türkiye'ye sol lazım'' demişti hatırlarsanız. Sağ kesimin fazla güçlendiğini ve sola ihtiyaç olduğunu söylemişti. John Kerry ve basın sözcüleri çıkıp ''itidal'' çağrısı yapmış ve eylemcilerin tarafında olduklarını çok açık imalarla dile getirmişlerdi.


Tabi ülkemizdeki bazı kesimler ''işte habercilik bu'' dedi,
bazıları da ; ''lan töbe töbee''...


Peki İsrail?
İsrailli bakanlar neden Gezi Parkı olaylarından memnun olduklarını söylüyor?
Ben size haber linklerini vereyim, siz kendiniz bakın ve yorum getirin ciğersizler ; LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink

Benim aylardır ve olayla alakalı günlerdir söylediğim şeyleri bir de resmi bir ağızdan sizlerle paylaşmak istiyorum, zira olayın hem başlığı, hem de özeti niteliğinde bir konuşma ;


Ne batı, ne doğu, ne de Rusya Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyor duyduğunuz üzere. İyi de biz bunu zaten yıllardır söylemiyor muyuz? Yıllardır bu adamların bizimle oyun oynadığını, başımıza geçen neredeyse her adamı onların atadığını veya başa geçenleri kullandıkları ya da buna zorladıklarını, 90 yıldır aynı sistem tarafından bu ülkenin sömürüldüğünü söylemiyor muyuz?

Şuan Amerika'nın endişesi, daha önce ordunun endişesi idi hatırladınız mı?

E biz bunları söylediğimizde komplo teorisyeni veya hayalperest neden oluyoruz peki? Çünkü bu insanlar, o sistemin en güzel sonucu. Komploya inanmayan, kendisine sadece televizyonu, gazeteleri ve okul kitaplarını alim edinmiş insanlar, bu sistemin en güzel sonucudur.

ülke çöpten geçilmez iken ben hiçbir sanatçı veya çevreciyi gördüğümü hatırlamıyorum

Bu ülkede elitler batıcı, sosyalist komünistler Rusyacı, kendini yogaya, evrenle iletişime ve daha bilmem ne boklara vermiş olanlar da uzak doğucu anasını satayım. Seni sevmeyen, senin gelişmene engel olan herkesi kendine rol modeli edinmişsin arkadaşım. Bunların dışında kalanları, yani Müslüman dünyayı kendine arkadaş, dost, müttefik edinirsen (rahmetli Erbakan gibi mesela), aynı sistem seni ''gerici, irticacı, yobaz'' diye yaftalar, elini kolunu bağlar, laikliğin koruyucusu olan asker gelir darbe yapar, ülkedeki tüm Müslümanlar fişlenir..


Ve sonuç ; bu sistemin kölesi olan gerici yobazlar tarafından yağmalanan ve asla gelişemeyen bir ülke. Zaten bu gerici yobazlar için bir lider içki içsin, başörtü yasağı getirsin ve laikliğin koruyucusuyuz desin tamamdır, bunun yanında ülkeyi sömürmesi, geriletmesi ve yağmalaması kimsenin umurunda olmaz. Ülke laik olsun da, isterse üçüncü değil dördüncü dünya ülkesi olsun...


Bu Gezi Parkı olayının Suriye ile savaşmayı reddetmemizden ve terörün bitiminden hemen sonrasında, seçimlerin de hemen öncesinde olması hiç mi dikkatinizi çekmedi ey insan evlatları?


''Amerika yalancıdır, Amerika sömürür, Amerika emperyalisttir'' diye bağıran arkadaşım ; Amerika'nın her gün bir açıklama ile Gezi Parkı'na destek vermesi seni hiç mi kıllandırmadı?


Dünya medyasında bu denli yankı uyandırması ve hükumet aleyhinde olmaları seni hiç mi kıllandırmadı?


Sözde eylemcilerin ilettikleri talep listesinde neden bu ülkenin gelişimine en büyük katkı sağlayacak şeylerin yapılması engellenmek isteniyor bunu hiç mi düşünmedin?


Eyleme katılan banka sahipleri, yöneticileri varken, bu adamlar sizden olduklarını söylerken, bir yandan da sizi sömürmeleri hiç mi dikkatinizi çekmedi?


O talep listesinde bankaların aldıkları faizlerden, ülkeyi ve ve vatandaşı sömürmelerinden neden hiç bahsedilmedi? Halbuki bankacı da sizdendi hani, yapsaydı ya bi güzellik, sonuçta o da çapulcuydu.


Vatandaşın yararına bir tane talep var mıydı o listede arkadaşım, ülke yararına bir tane istek var mıydı?


Pkk'nın en büyük finansörlerinden Almanya'nın başbakanının Gezi Parkı'na destek vermesi seni hiç mi kıllandırmadı?


''Hollywood ve Mtv yıldızları illuminati'nin maşalarıdır, insanlara bir şeyler empoze ederler'' diyen arkadaşım ; bütün bu Hollywood ve Mtv yıldızlarının Gezi Parkı'na destek vermesi seni hiç mi kıllandırmadı?


Bu ülkenin kanını emen banka yöneticilerinin ''ben de çapulcuyum, Gezi'ye destek'' demeleri, seni bir yandan soyarlarken, diğer yandan da senin yanındaymış gibi görünmeleri seni hiç mi kıllandırmadı?


Bu ülkede ne kadar ünlü varsa, hepsi sanki ağız birliği etmiş gibi Gezi Parkı'na destek vermeleri seni hiç mi kıllandırmadı?

Bu ülkede birçok darbe görmüş, birçok katliama şahit olmuş, despotlukları görmüş bu insanların o zamanlar susup da, neden şimdi hep birlikte ayaklandıklarını hiç mi düşünmedin?


Bana ''insanları bir yere toplamanın en iyi yolları nelerdir?'' diye sorsalar ;
''önce çok iyi bir reklamını yapmak, sonra da oraya halkı çekebilecek kişileri toplamak'' derdim.
Ve ben, oraya sadece ünlüleri görmek için gidenler olduğunu da biliyorum. Sen bu ülkenin bütün şarkıcılarına, oyuncularına ve ünlülerine burayı reklam yapmalarını söylersen, en çok adamı işte o zaman toplarsın. Keza ben daha önce bu kadar ünlüyü hiç bir arada görmemiştim.

Tuba Büyüküstün, kendisi şu meşhur gizli kamerayla çekilen mason kabul törenindeki adamın kızı

Hükumete karşı çık arkadaşım, başımla birlikte.. Fakat gel sandıkta çık. Gel evinde tencere tavayla çık. Ama seni kullanan bu takım elbiseli kodomanların oyuncağı olma. Ülkedeki en çok parayı kazanan ve aranızda uçurum olan, seninle bir resim çektirmeye bile nazlanan ünlüler dedi diye oraya gitme. Ama eylemini sonuna kadar yap. Aleyhte yazılar yaz, videolar yayınla.


Ama önce araştır, bazılarının ekmeğindeki yağ-bal olmadan yap ne yapacaksan.
Zira bu olay çok daha önceden planlanmıştır. Bu kadar ünlünün tek bir elden mesaj almadan sokağa döküleceğine de beni kimse inandıramaz.
Amerika ve dünyanın bu olayın bu kadar üstüne gitmesinin altında bir şey olmadığını kimse bana söyleyemez.


Bu, uluslararası bir projedir.
Beynelmilel bir harekettir.