11 Mayıs 2013 Cumartesi

YAHUDİLİK, MİTOLOJİ VE PAGANİZM II



Tekrar selam canlar.

İlk yazı ile konuya bir girizgah yapmıştık. Bu yazıda biraz daha teferruata girecez. Fakat ondan önce bir konuya değineyim, ilk yazıda bahsettiğim  ''Kabil'in Habil'i öldürmesinin sebebi, Kabil'in sunduğu kurbanın kabul olmaması, Habil'inkinin ise kabul olması idi, yani sebep kibirdi.''  konusunda bazı arkadaşlar  ''hacı kibir nerde burda?''  dedi.


Yazıda konuyu kısa tuttuğum için tam teferruata girmemiştim, fakat takılanlar için biraz daha açayım;
Hz. Adem ve Havva ilk insanlar oldukları için, insan soyunun devam edebilmesi adına, bildiğiniz üzere kardeş evliliği yapılmıştır. Fakat bu evlilikler, aynı anda karında olmayanlar arasında olmuştur. Hz. Havva her seferinde bir erkek, bir kız doğurmuştur. İlk doğan kız ve erkek, ikinci doğan kız ve erkekle evlendirilmiştir yani.


İşte Kabil'in Habil'i öldürmesinin sebebi burada alevlenmiştir. Kabil, Habil ile evlenecek olan kardeşini beğenmiş ve kendisinin evlenmesini istemiştir. Aynı karında olanların evlenmesi haram olduğundan, bu istek geri çevrilmiştir.


Yani Kabil, güzel olanı kendisine layık görerek ''kibir''lenmiştir. ''Güzel olan benim olmalı, onun değil'' demiştir. Ve ilk günah olan kibir, ilk cinayetin sebebi olmuştur.


Sanırım bu sefer yeterince açık oldu canlar. Kafalardaki soru işaretlerini de giderdiğimize göre, konumuza geri dönelim ve Yahudi inançlarını inceleyelim. İlk yazıda Yahudilik ve Museviliği karıştırmayın demiştim. Yahudilik, Musevilik ve Siyonizm elbette ki farklı şeyler. Ama üçünün ortak paydası yine Yahudilik.


Resimli bir anlatım yaparsak, Yahudi bu ;


Musevilik bu ;

Siyonizm ise budur ;

Neyse, gelelim Yahudi inançlarına.
Her şeyden önce Yahudilerin yaratılış efsaneleri çok ilginçtir. Bizim bildiğimiz ve inandığımız Adem ve Havva figürü, Yahudilikte epey bir farklı.


Yahudilere göre, Adem'in ilk eşi Havva değildir. Tanrı, Adem'e eş olarak  ''Lilith''i yaratmıştır ve onları cennete koymuştur. Hikayenin sonrası biraz garipleşir. Çünkü Lilith, Adem'in kendisinden üstün görünmesinden hoşlanmaz. Cinsel münasebette bile Adem'in üstte olmasını, kendisine yapılmış bir haksızlık olarak görür. Ve bu yönüyle de tarihin ilk feministi olarak anılır.

valla buysa her türlü gideri var aga
Tanrıya bu nedenle isyan eder Lilith, ''o benden üstün olamaz''  diye. Ve bu yüzden cennetten kovulur. Daha sonra, uyumlu olması için Adem'in kaburga kemiğinden Havva yaratılır.


Bu hikayede garip gelen bir şeyler oldu mu ciğersizler?

''Evet hacu ya, Adem hep üstte miymiş hakketten?''


Aklınız hemen oraya gidiyo di mi, ne kadar fesatsınız olum lan.


Hikayede garip olan şu, bu aslında şeytanın hikayesi ve değiştirilmiş. Böylelikle aslında şeytana meşru bir görünüm kazandırılmış. Yani bizim inandığımız gibi mel'un bir şeytan tasviri kesinlikle söz konusu değil. Aksine boyun eğmeyen, gururlu bir varlık tasviri. Yani fakir ama gururlu bir hamım teyze. Hani oğlun olsa hemen baş göz eder, çeyizini de kendin yaparsın, o derece.

Sümerler'de Lilith
Adem ve Havva'ya yasak elmayı yediren de, Kabil'e Habil' i öldürten de Lilith'miş. Ve Lilith'in dünyaya sürüldükten sonra bir de ilişkisi olmuş ve bu ilişkiden de çocukları...
Bildiğimiz şeytanın hikayesinde birkaç küçük oynama ve al sana asil, mel'un olmayan bir şeytan ; Lilith..


Sonra muharref  Tevrat'a bakıyosun, şeytan sadece 11 kez geçiyor. Ve hiçbir kötü tarafı, insana olan düşmanlığı, Adem'i kandırma hikayesi asla yok. İma dahi edilmemiş. Tevrat'ın bir takım hahamlar tarafından değiştirildiğini biliyoruz. Fakat bugün bildiğimiz, vaktini sinegogta geçiren hahamlar değil bunlar, çok ileri derecede sihir, büyü ve simya ile uğraşan hahamlar.


Fakat Tevrat'ta dikkat çeken şudur, içinde şeytan geçen, insanı kötülüğe sevk eden şeytan tamamıyla hikayelerden çıkarılmış. Ne Tevrat'ta, ne Tanah'ta, ne Talmud'da şeytan vasıfları veya atıfları yoktur. Tüm Yahudi kutsal metinleri tamamen İsrailoğulları'nın hayatlarını anlatır. Yani sadece tarih kitaplarıdır. Ana tema ise İsrailoğulları'nın seçilmiş ve üstün bir kavim olduğudur. Ve tanrı da onların tanrısıdır.


Kendilerini  ''tanrı ırkı'' olarak adlandırır ve tanrının soyundan geldiklerine inanırlar. Kur'an'da bu konu çok açık bir şekilde anlatılmıştır zaten, İsrailoğulları Zübeyir'e tanrının oğlu demiştir.
Ve Yahudi olmayan herkes, onlara hizmet için yaratılmıştır. Bu inanç da neden şuan tüm dünyanın bu adamlar tarafından sömürüldüğünün bir kanıtı olsa gerek. Bunu yapıyorlar çünkü kendilerinde bunu yapma hakkı olduğuna inanıyorlar.


1000 yıldır amaçları da asla değişmedi. Tarihten bugüne hep aynı şeyi istediler, Kudüs merkezli bir Yahudi Krallığı. Yahudi olmayanların hiçbir güç ve tehdit oluşturmadığı, kendilerinin efendiler olduğu, tüm dünyaya hükmettiği bir krallık.


Zaten bu adamlar, kendilerine gelen peygamberlere kral gözüyle bakıyorlar. Yahudi krallığının kralı. Nitekim bugünkü Yahudi inancının temelinde nedense Hz. Musa'dan çok, Hz. Davud ve Süleyman yer alır. Bunun sebebi açıktır; Davud ve Süleyman döneminde bir krallık vardır, ve onlar da kraldır.


Yani bu adamların iyilik yapayım cennete gideyim diye bir derdi ve düşünceleri yok, zaten cennet onlar için hazırlanmış, ne yaparlarsa yapsınlar asil soydan oldukları için oraya gidecekler. Onların amacı; ''bu dünya madem bize verildi, madem bütün topraklar ve zenginlikler bizim, diğerleri bize hizmet etmek için yaratıldı, öyleyse bizim olan her şeyi diğer insanlardan geri alalım ''  düşüncesidir.


Yani biz Yahudi olmayanlar, bu gavatların mallarını, toparklarını işgal ediyomuşuz. Bak sen şu gavatlara hele. Gören de bu denyoların mutluluğun resmini çizebildiğini sanar anasını satayım. Lan siz o tiple, o sıfatla benden üstünseniz, ben kendi ağzıma sıçayım zaten.
Kafadan bacaklılar sizi.


Yani tüm bu sebeplerden dolayıdır bugün İsrail'de yaptıkları ve gurur duydukları şerefsizlikler. Çünkü gasp edilmiş topraklarını almak için ne yaparlarsa, kutsal bir amel yaptıklarına inanıyorlar.  Ve binlerce yıldır birini bekliyorlar ;

Son krallarını.
Mesih'i..

Evet Yahudiler de bir Mesih bekliyor, tıpkı Hristiyanlar ve Müslümanlar gibi. Sabetay Sevi hikayesini duymuşsunuzdur.
Ha tabi bir de Müslüman olmasına rağmen  ''ne mesihi olum yeaaa hurafe onlar amağa ğoyuum ğüğeğee :D:D''  diyen at gözlüklü kara cahiller de var. Onlara şunu sorup devam edecem;

Bizim Mesih dediğimiz kişi Hz. İsa.
That's correct?

Peki Hz. İsa öldü mü?
What did you say?
Kur'an çok açık bir dille, kesinlikle hayır diyor.

Kendisi Allah katına çekildi.
E peki ne zaman ölecek?

Kur'an'ın tefsirlerine biraz olsun bakarsanız kıyamet zamanı ineceğini görürsünüz zaten. Ve bununla ilgili o kadar çok hadis vardır ki, artık mütevatir derecesine ulaşmıştır. Bununla ilgili apayrı bir yazı bile yapabilirim yani.

Bir sürü herif var yok efendim Deccal yok, Mehdi yok, Mesih yok, o yok bu yok. Lan Bush ailesi kendilerini Magog olarak göstermiyor mu? Deccal'in gelişine zemin hazırlamak için dünyada yeterli enerjiyi sağlamaya çalışmıyorlar mı anasını satayım. Daha ne hede hödö yapıyonuz.


Hristiyanlar zaten ayrı bi kafa yaşıyor. Adamların inandıkları her şeyin birer safsata olduğu afişe olmuş, hala daha yok tanrının oğlu, yok papaz emmi günahımı çıkar. O ne anasını satayım ''gazımı çıkar''  der gibi. Herifler hala  ''tanrı oğlunu tekrar gönderecek''  diyo anasını satayım ya. He iyi, gelirken pişmaniye de getirsin.

bi ışık gördüm, biri bana ''geeeellll'' dedi

Ben şunu söylemek istiyorum, eğer üç dinde de bir Mesih geleceği inancı varsa, bu bir tevatürdür. Bir alt yapısı vardır. Müslüman alimlerin ve mütefessirlerin yorum ve tefsirlerini hangi yollarla, hangi ilimlerle yaptıklarını bilseydiniz, kıçınızdan element uydurmazdınız. Ve sakın bana laik cumhuriyet ekmeği yemiş entel ağızla  ''gardeşim Kuran'da yok bunlar inanmam ben, hocaymış alimmiş şeyhmiş bunlar gerici ''  gibi cümleler kurmayın. Sana cumhuriyet tarihi boyunca ''hacı hoca takımı dolandırıcıdır'' mesajı verildi, kara propaganda yapıldı ve sen de tek kelime araştırmadan gelip ahkam kesiyosun. Halbuki iki dini kelime söylesem süt dökmüş kedi gibi kalırsın anasını satıyım.

Neyse.
Yahudilerin tek amacı krallarının dönüşüne zemin hazırlamaktır. Ve bu kral, kıyamete yakın, kötülüğün ve günahların dünyayı kapladığı bir zamanda gelecektir. Ve bizim hasta Yahudilerimizin  ''tanrıyı kıyamete zorlama''  diye bir inancı vardır bugün.


'' Madem bizim kralımız kötülük dünyayı sardığında gelecek, biz de tüm dünyada kötülük ve bozgunculuk çıkartırız ve Mesih'imizin gelişi erken olur.''


Gerçekten hastalıklı insanlar di mi...


Yani şuan dünyadaki tüm bu bozgunculuk, sömürü, ahlaksızlık ve kaos, aslında bu amaca hizmet ediyor. Bu sayede hem tüm dünyanın kontrolünü ellerine alıyor, hem de Mesih'lerinin gelişine zemin hazırlıyorlar. Bir taşla kuş katliamı..


Tek dünya devleti diyoruz sürekli, bu devleti kim yönetecek peki?
Süleyman Mabedini neden inşa ediyorlar?


Her şey bağlantılı gördüğünüz gibi..


Şimdi hiç ''yapamazlar edemezler'' diye Pollyana'cılık yapma.
Sultan Abdülaziz'i öldürdüler mi?
II. Abdülhamid'i tahttan indirdiler mi?
I. Dünysa Savaşı'nı finanse ettiler mi?
Tüm Avrupa'yı Osmanlı'nın üzerine saldırttılar mı?
Yıkılmaz denilen Osmanlı'yı yıktılar mı?
Hilafeti kaldırdılar mı?
Tek vücut olan İslam dünyasını parça parça ettiler mi?
Ortada İsrail diye bir şey yokken, İngilizlere Filistin'de bu devleti kurdurttular mı?
Bütün dünyayı Dünya Bankası ve IMF ile babam mı sömürüyo?
Messi senede 50 gol atıyo mu?
Karpuz kabuğu denize düştü mü?


Tapınağı tekrar yapmaya başladılar bile ;




Onlar Mescid-i Aksa'nın altını kazarlarken, bizlere televizyonda Survivor'da kimin elendiğini, karı kocanın bir araba için nasıl kendilerini komik duruma düşürdüklerini, hangi yaşlı adamın sahip olduğu parayla şov yaptığını ve kendilerini para ile satan kadınları izlettiriyor.


Şu olayı hangi kanal haber yaptı soruyorum size..
Kendine ilerici diyen gavatların yobaz dediği Kanal 7 ve  Erbakan'ın Tv5'i dışında hangi kanal yaptı bu haberleri?


Mason locası ayinini de yalnızca Kanal 7 yapmıştı, sonra da kanal iflas etme durumuna getirilmişti hatırlayın..


Bu dünyayı her zaman inançlı insanlar yönetti ve yönetecek. İsterse şeytana inansın, isterse Yehova'ya, isterse Allah'a. Bana ateist olup da dünyaya hükmeden bir millet, bir devlet, bir imparatorluk gösterin. Ateizmin tavan yaptığı zaman dilimindeyiz ama yine bir şeye inanan insanlar tarafından yönetilmekteyiz. Çünkü inanan insanın bir amacı, bir ideali vardır. Kararlıdır, her şeyini feda edebilecek potansiyele sahiptir. Fakat bir ateistin yemek, içmek, sıçmak ve sex yapmaktan başka hiçbir ideali yoktur. Varlığının ölümle son bulacağını düşündüğü için, kendisini hiçbir şey uğruna feda etmez. Sadece hayattan olabildiğince zevk almaya bakar. Onun için hayat budur.

iki kere ikiyi sorsan parmağıyla sayanlar entellik taslar işte böle
Yahudiler tarihin en inançlı milletlerinin belki de başında gelir, inandıkları şeyin bize göre yanlış olması bu gerçeği değiştirmez. Ve öyle bir inanç sistemleri vardır ki, hariçten bakan birinin tam anlamıyla çözebilmesi neredeyse imkansızdır. Çünkü ellerinde ilahi kalıntılar, mitolojik ögeler, pagan inançları, okültik semboller, mistik bilgiler ve büyü tekniklerinin karışımından oluşan çok geniş bir sentez bulunmaktadır.


Mitolojik ve paganist kısımlarına bir türlü gelemedik anasını satayım, adamların inançları bu kadar uzun ve karışık işte ciğersizler. Ciğerinize kurban sizin, oyyy. Kedi canınızı sizin.


Konunun sonu diğer yazıya kaydı mecburen canlar, ciğerler ve de ciğersizler.
Hepinizi muhabbetle selamlıyor ve programı kapatıyorum.