16 Haziran 2012 Cumartesi

300 SPARTALI HAKKINDA



Termofil Savaşı.

Meşhur adıyla  ''300 Spartalı'' savaşı.



Bu savaşla ilgili tek bilgi içeren kaynak, Yunan tarihçi Herodot' un yazılarıymış. Herodot dayı bu savaşı 300 Spartalı askerin,  ''5 milyon (5.000.000) ''  Pers askerine karşı  ''zaferi'' olarak yazmış.


Bak sen şu haylaza..


Öncelikle savaş hakkında bilgileri vereyim, kendiniz de bakın, sonra savaşı ve filmi yorumlayalım anam ;


1.  http://tr.wikipedia.org/wiki/Termofil_Sava%C5%9F%C4%B1

2. http://dunyaharptarihi.blogspot.com/2010/10/termofil-savasi-mo-480.html

3. http://www.gnoxis.com/termofil-savasi-tam-45153.html


Gibi cibi bir sürü daha bilgi bulabilirsiniz bu savaş hakkında. Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım ciğersizler, Hollywood denilen film sektörünü bazı insanlar kendi fikirlerini empoze etmekte kullanmaktan hiç çekinmezler. Tabiki her filmin altında bir bok aramaya gerek yok, fakat altında bok olan filmler zaten üstünde o bokun kokusunu barındırıyor ve öküz olmayanlar da bunu kolaylıkla anlayabiliyor zaten.


Örneğin mesela şuan üzerinde konuşacağım 300 filmi tam bir çarpıtılmış tarih ve insanların bilinçaltılarına yönelik mesajlar içeriyor.

Mesela ne?


Öncelikle filmde anlatılan olay, o kadar abartılmış, o kadar destansılaştırılmış ki, izleyenler  ''vay anasını adamlara bah yaaaaa helal olsoonn ''  triplerinden kendilerini alamıyorlar. Hele bir de he boktan çok kolay etkilenen tipler yok mu, ellerine mızrak versen ipini koparmış dana gibi oraya buraya saldırırlar, o derece..

Uleeeeeeeeeeeeeennnnn !

Filmde 300 kişilik Sparta ordusuna, miyonlarca Persli' nin hücum ettiği anlatılıyor. Herodot 5 milyon Persli der örneğin, ve bu film sadece Herodot' un anlatılarından yola çıkılarak ve üstüne baya bi de abartı eklenerek sahnelenmiş.


Filmde milyonlarca Persli denilir, fakat çağdaş birçok tarihçiye göre sadece 70.000 ila 300.000 kişi vardır Pers ordusunda. Fakat bir Yunan olan Herodot dayı, biraz uçmuş ve 5 milyon diye bir rakam uydurmuştur oturma organından. Zaten bu Yunanlıların tarihi full mitoloji anasını satayım, yok aşk tanrısı, yok kötülük tanrısı, yok sex tanrısı, her bir bokun tanrısı var adamlarda, kafaları bi tek tanrı üretmeye çalışıyor gavatların.


Tamamen mitoloji üzerine kurulu olan Yunan tarihini, bir de bir Yunan tarihçiden dinlersen, ortaya işte bu 300 Spartalı gibi bir film çıkar panpa.


Şimdi filmdeki harkulade tutarsızlıkları, abartıları, saçmalıkları ve hakaretleri tek tek ele alalım hacı, hadi let us go anasını satayım ;


Ready, go !

Öncelikle, filmdeki hikaye tamamen sıçma ve sıvama üzerine kurulu. Biraz önce dediğim gibi, bu savaşta Pers ordusunda öle milyonlarca değil, sadece 70.000 ila 300.000 arasında asker vardır. Filmde ise  ''dünyanın bütün orduları''  gibi salak salak laflar edilip abartmakta sıçma derecesine varmışlar. Lan az mantıklı olalım, 300 askerin üzerine 5 milyon kişi saldıracak, ve bu 300 asker savaşı kazanacak öyle mi?


Ahahahahahahahahahaha.
Oldu, görürsem söylerim.

Nihahahahahahaha
Olum atmanın da biraz sınırı olur anasını satayım ya, insan atarken bile  ''ulan fazla uçmadan atayım bari''  diye bir iç geçirir, fakat koskoca Frank Miller ve tüm ekibi bu konuda biz izleyenlerle bildiğin maytap geçiyorlar,  ''siz gerizekalısınız olom, her boka inanırsınız helelelelelele :))))))))''  diyorlar resmen, fakat tabi koyun olan insan topluluğu aynen de inanıyor bunlara..


Lan 10 kişi kalan takım bile 11 kişi kalan takıma karşı mükemmel bir eksiklik hissediyorken, 300 tane kıçıkırık asker, 5 milyon askere 10 dakika bile dayanabilir mi sizce anasını satayım...


Sonra,


Şu resimde gördüğünüz üzere Spartalı askerlerin üzerinde hiçbir koruyucu materyal yok, adamlar kıçı başı açık şekilde savaşıyor üzerlerine gelen  ''milyonlarca(!) ''  askere karşı. Persler ise tam teşekküllü hastane çalışanı gibi, üzerlerinde bi füze kalkanı yok anasını satayım.



Tabi yaaaaa...  Sen üzerine tek bir savunucu kıyafet giymeden savaşa gidecen, ben de oturduğum yerden  ''vay aaanasını cesarete bahh''  falan diyecem öyle mi anam, ahahahahahha.



Sonra,


Gördüğünüz üzere Spartalıların alayı bildiğin manken. Hepisi en az 1.90 boyunda, üçgen vücuda ve çok belirgin kaslara sahip, boylu poslu, yakışıklı, karizmatik ve ağızları Sheakspeare gibi iyi laf yapan adamlar...


Über sexy kadınlar....

Ki Lena Headey über hasta olduğum hatundur ehehe.



Fakat Persliler;




Yoruma gerenk?
Lezbiyen teyzeler
Kralın odası keraneden farksız anasını satayım
Kalemle çizilmiş kaşlar....
Korkutucu tipli avratlar
Bildiğin canavar anasını satayım... Alayı çirkin, yamuk yumuk ağzılar burunlar, öküz başlı adamlar, testere kollu cellatlar, suratlarına günde 2 litre kezzap yemiş kadınlar, eşcinsel ilişkiler, daha ne bokluk ararsan mevcut bu anasını sattığımın filminde.


Yani şu filmi izleyip, şunları fark etmemek über öküzlükten hatta embesillikten başka bir şey değildir anasını satayım. İnsanın öküz olması lazım.


  • Spartalıların alayı filinta, Persliler insan dışı yaratık,
  • Spartalılar duygusal, anlayışlı, fedakar ve cesur insanlar, Persler ise korkak, anlayışsız, kötü espri yapan, fedakarlık ve adalet nedir bilmeyen gavat insanlar,
  • Spartalıların öyküsü destansı, Perslerin ise utanç verici...

Gibi cibi yüzlerce salak salak şey...



Sonra,

Persler, ilk olarak 30-40 kişilik bir öncü ekip göndermiş Spartalılar üzerine. Geçitte sayılarını az göründüğünden sanırım. Ve Spartalılar, gönderilen bu öncü ekibin ağızlarına Queresma misali ayaklarının dışıyla vurmuşlar.



Fakat filmde bu öncü ekip, yüzlerce kişi olarak gösterilmiş. Yüzlerce kişi saldırıyor, ve ne hikmetse hiçbir Spartalı ölmüyor, geçiniz arkadaşım..


Aslında olan olay şu, 300 Spartalı asker, 30-40 kişilik Pers ordusunu öldürmüştür ilk saldırıda.



Sonra;


Şu sahnede olduğu gibi, Kserkses ve Leonidas sohbete falan tutuşmamışlardır. Lan Leonidas kim, Kserkses kim anasını satayım, biri kıç kadar bi ülkenin kralı, diğeri dünyanın en büyük devletlerinden birinin kralı...



Sonra;

Filmin adı 300 Spartalı, orjinali 300.


Ama, fakat, lakin savaşla ilgili tüm kaynaklarda 300 Spartalı ile birlikte, 700 Thespiaeli ve 400 Thebesli asker daha var. Yani bu adamlar 300 kişi falan değil,  1400 kişinin 300'ü Spartalı sadece. Ve savaşa Leonidas önderlik etmiş.


Ama bu anasını sattığımın filmi, her bir boku 300 tane cesur Spartalı halletti gibi bir senaryo yapmış. Arada Arkadyalılar geliyor ve  ''ortalığı karıştırıyor'' sadece, yani bi meziyetleri yok o gavatların da, tüm olayları Spartalılar hallediyor. Her boku da onlar biliyor anasını satayım.



Sonra;

Şu sahnede de Pers askerleri tamamen acımasız, gaddar ve psikopatlık derecesinde sadist insanlar olarak gösterilmiş. Bizim sevgi kelebeği Spartalılarımız da bu manzara karşısında çok duygusallaşıyorlar falan. Oy canım benim, yerim ben sizi..



Sonra;
Cıbıldak
Pers Kralı Kserkses' e öyle bir görüntü uygun görmüşler ki, suratta pear-singler, zincirler, kaşlar kalemle çizilmiş, tamamen eşcinselce ve gavatça bir tip..


Peki gerçek Kserkses nasılmış?


En azından çıplak dolaşmayan bir herifmiş anasını satayım. En azından suratında 50 kilo aksesuar falan taşımıyormuş... Gayet İranlı bir adam işte, hiç top gibi değil yani..


Şu şekilde karşılaştırılmalar da var ;





Bir tarafta gerçek kişilerin görüntüleri, diğer tarafta filmdeki saçmalıklar....


Ölümsüzler, filmdeki gibi savaşa katılmamışlardır. Filmde ölümsüzleri öldürüyorlardı ya hani ahaha. Yok öle bi dünya.


Termofil Savaşı, Spartalıların değil Perslerin zaferiyle sonuçlanmıştır. Spartalılar, ülkelerinin işgalini sadece 3 gün geciktirmişlerdir. Yani o dar geçitte Persleri oyalamışlardır.



O zamana dek savaşa katılmayan ölümsüzler, 4. günde savaşa katılıyor ve Leonidas dahil tüm Spartalıları öldürüyorlar.


Yani filmdeki gibi Sparta zaferi falan söz konusu bile değil anasını satayım...


Persler, bugünkü İranlılardır ciğersizler. Yani bu gavatlar İranlılara hakaret etmek için böyle çok zeki bir yol seçmişler. Yunanlılar çok sexy ve süper insanlardır, fakat İranlılar (aslında İranlılar ile birlikte, bu bölgedeki diğer halklar, buranın halkları, ve de Müslümanlar) iğrenç ve sadist insanlardır diyorlar bize.


Bazı gavatlar da, her filme ve her olaya baktıkları gibi, buna da  ''sanatsal''  açıdan bakıyorlar sadece.  ''ayy efektleri gördün müü XDXDXD ''  gibi cibi öküzümsü yorumlarla kapatıyorlar konuyu. Çünkü at gözlüklü insanlar onlar.


Her filme aynı iyimser yorumları yapan, ve altında sanat yapmaktan başka bir niyet aramayan, at gözlüğü takmış öküzümsü insanlara, bunların diğer yönünü gösterince  ''ayy sen de o zihniyetle film mi izlenieeerrr ıyyyyyy !!!!  ''  gibi yorumlar yaparlar, zira insan öküzbaşlı antiloptur.



Bazı şeyleri anlamak için sadece dikkatli bakmak yeter...

Hadi eyvallah ciğerler....