11 Haziran 2012 Pazartesi

İNSAN ÖKÜZDÜR


 öküz
Hayattaki tek amacı bir kızı yatağa atmak olan, ve o kızı yatağa atınca 5 dakikalığına bütün dertlerini unutup, kendini lord zanneden tipler, her gün gözümün önünden geçip gidiyor örneğin.


Hayattaki tek amacı erkeklerde şehvet duygusu uyandırmak, ve kendisine Adriana Lima muamelesi yapılmasını sağlamak için uğraşmak olan, suratlarına sadece tiner ile çıkartılabilecek derecede makyaj yapan, hatta makyaj değil badana yapan, ve her soruya fok balığı gibi konuşarak cevap veren kızlar geçiyor yanı başımdan, gözümün önünden, hayatımdan...

Sizin tipinize at sıçsın
Peki,
İnsanlar ne zaman hayatlarında tek bir amaç bile olmadan yaşamaya başladı?

İnsanlar ne zaman yaşama şevkini sadece dünyevi ve fuzuli şeyler üzerine kurmaya başladı?

İnsanlar ne zaman hayatlarını bir hiç uğruna yaşamaktan rahatsız olmamaya, hatta bundan memnun olmaya başladı?

Bir erkeğin hayatındaki en önemli şey neden kızlara asılmak, kızlara yaranmak?

Bir kızın hayatındaki en önemli şey neden bir erkekte şehvet duygusu uyandırmak?

Bir genç neden hayatının her saniyesinde sadece kendisi için yaşar da, hiçkimseye bir nebze bile olsa yardım edebilmek için çabalamaz?

Neden birine, kendisine daha önce gösterilmemiş şeyleri gösterdiğinde, bunun doğru olabileceğine asla ihtimal vermez?

Neden insanlar sadece okul kitaplarında yazan, öğretmenlerinin onlara söylediği, televizyonda gördüğü veya gazetede okuduğu şeyleri kesin ve değişmez doğru olarak kabul eder ve başka hiçbir bilgiye beynini ve kalbini açmaz?

Bir insana yardım etmeye çalışmak, her zaman altında art niyet aranan bir olay mıdır?

Karşılıksız yardım etmek teriminin gerçekten son kullanma tarihi mi geçti?

Dünyadaki her insanı iyi, veya her insanın kötü olmadığını anlamak ve bunu dile getirmek maceracı ve hayalperestlik mi oldu gerçekten?

Dünyada sadece iyi insanlar mı var?

Dünyada sadece kötü insanlar mı var?

Yoksa bir denge, bir sentez mi mevcut?

Gerçeğin referansı veya standardı nedir?

Kitaplarda yazılıyor olması mı, televizyonda gösteriliyor olması mı?

Peki medya gerçekten çok mu masum?

Medyanın insanları uyutmak ve uyuşturmak için kullanıldığını söylemek gericilik mi?

Ahlak düzenimizi bozan şeylerin, bizlere modernlik etiketi altında pazarlanması kimsenin dikkatini çekmiyor mu?

Bizi hayvanlardan ayıran şey gerçekten beynimiz mi?

Öyleyse beynini kullanabilen hayvanlarla aramızdaki fark ne?


Ahlak, etik, kültür, inanç gibi şeyler bizi hayvanlardan ayırmıyor mu?


Siz hiç bunlara sahip bir hayvan gördünüz mü?

İnsanların inandığı şeyler doğrultusunda amel yapmaları ne zamandan beri yobazlık, gericilik, şeriatçılık, cemaatçilik, bağnazlık gibi yaftaları hak eder oldu?


Özgürlük, insan hakları, demokrasi diye her fırsatta ağzından köpükler saçan insanlar, neden inançlı bir insanın yapmak istediği ve kendisinden başka kimseyi ilgilendirmeyen şeylere hayat mücadelesi verirmişçesine karşı çıkıyor?


İnsan hakları, demokrasi ve özgürlük sence nedir?


Bir kızın 0,1 mm boyundaki eteğine karışmayan bir toplum, neden diğer kızın başındaki baş örtüsüne şiddetle ve hiddetle karşı çıkar?


Mine etek giyen kızın ülkeye dinsizliği getireceği fikri, ben dahil kimsenin aklından geçmezken, neden baş örtüsü takan bir kızın ülkeye şeriatı getireceği şüphesi ve korkusu tavan yapar?




Mahallede mine etek giyip, göğüs dekoltesini açan kızlar, giysileri yüzünden mahalle baskısından şikayet ederken, bir okulda bir üniversitede, bir alışveriş merkezinde baş örtüsü taktığı için kendini baskı altında hisseden, ve etrafındaki o elit görünümlü insanların kendisine bakışlarından rahatsız olan kızın ne hissettiğini anlayamazlar mı?


Asıl toplum baskısını, insanlara inançları yüzünden yaftalar yapıştıran ve onların toplumda yerleri olmadığını düşünenler yapmıyor mu?

Bir insanın ateist olması, bir başka insanı neden ilgilendirsin ki?

Bir kızın tüm vücudunu tüm topluma göstermesi kimi, neden ilgilendirsin ki?

Bir insanın baş örtüsü takması insanları neden ilgilendirsin?


Bir adamın cübbe giymesi, diğer insanları neden ilgilendirsin?


Mine etek giyen bir kıza ''dinsiz, din düşmanı, kafir, münafık''  yakıştırmaları yapmak doğru mu?

Peki bir adama cübbe giydiği için  ''şeriatçı, gerici, bağnaz, yobaz, irticacı, cahil''  gibi yakıştırmalar yapmak ne kadar doğru?

İnsanlar sadece insan oldukları için karşısındakine saygı gösteremez hale mi geldi?


Neden bir insan duygu ve düşüncelerini herkesin yanında rahatça söylemiyor?


Elit bir kafeye gidip, herkes elbiseler, arabalar, kızlar ve erkeklerden konuşuyorken, sen dinden, ahlaktan, kültürden ve insanlıktan bahsedince, neden Ufo gören masum köylü misali herkes buna şaşırmış gözlerle bakar?

O kafelerde konuşulacak konular çoktan seçmeli konular mı?


İnsanlar birbirlerine sevdiğini söyleyemezken, neden bir kızı yatağa atmak istediklerini açık yüreklilikle söyler?


Yolda yürürken, cafede otururken, mağazada alışveriş yaparken, otobüste yolculuk ederken neden insanlar kime nasıl yardım edebilirim acaba yerine, kime çekici, yakışıklı veya güzel görünebilirim düşüncesi güder?


Sırf televizyonda izlediği karakter çok sert ve acımasız olduğu için, neden insanlar bu karakter gibi olmaya çalışıp etrafındaki insanları kırmaktan hiç çekinmez?

Otobüste otuurken, yaşlı bir kadına veya adama yer vermek ne zamandan beri enayilik oldu?


Yaşlıya saygı göstermek, hürmet etmek gerçekten bizim kültürümüzden tamamen silindi mi?



Sana dokunmayan yılan gerçekten bin yaşasın mı?

Sana dokunmayan o yılanın başkalarını sokmaya çalıştığı gördüğünde, Manchester United seyircileri gibi izleyecek misin?

Veya o meşhur gazeteci gibi?


İnsanların boş yaşadıklarını, onlara dayatılan şeylerden habersizce, bu hayatı onların seçimleriymiş gibi görmelerini farkedip, onlara yardım edemediğin için üzüldüğünde,  ''sanane olum sen mi kurtarcan dünyayı''  tripleriyle karşılaşmak neden bu kadar doğal oldu?

Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?


Hayatımdan gelip geçen tüm bu gibi insanlara bakınca, şu dünyada tek miyim acaba bu konuda diye hayıflanıyorum hep. Neden kimse benim gördüklerimi görüp, bir diğerine anlatmaya çalışmıyor diye düşünüyorum hep. İnsanların birbirlerine anlattıkları şey sadece dizilerin geçmiş bölümleri, hangi mankenin hangi ünlüyle çıktığı, Taksim meydanında kimin kimle öpüştüğü, kim pişti olmuş kim farklı giyinmiş, kim kimle çıkmış gibi şeyler sadece, yanılıyor muyum?

Gülücük saçan öküz
Tamam, ben sana tüm bunları bırak ve paranoyak gibi gizli kalmış şeyleri araştır falan demiyorum anasını satayım. Bu saydığım şeyler de hayatın içinde olan şeyler, elbette ki kafayı yememek için hayatımızda olması gereken şeyler, fakat sen, tüm hayatını buna adamışsın farkında mısın?


Güne başlarken   ''dün bunu giydim, bugün farklı bişey giymem şarttt''   diye kendilerini rutin bir depresyona sokan kızların, akılları bunlara ermiyor mu, yoksa işlerine mi gelmiyor?


Bugün şu kızı tavlamam lazım diyen erkekler, hayattaki amaçlarını hiç oturup bir düşünüyorlar mı?



Ben tüm bunları görünce insanın öküz olduğu kanaatine varmaktan kendimi alamıyorum işte. Türkiye zenginlerinin en gözde mekanlarından birine gittim geçen gün, ve insanlara bir göz atmak istedim. Oturduğum yerden dakikalarca seyrettim etrafımdaki insanları, önümden geçenleri, yemek yiyenleri, sohbet edenleri...


Fakat yine kendimi o kocaman alanda tek başıma hissettim. Herkes, etraftadaki bu elit insanlara elit görünebilmek için, elit yüzlerini takmış, elit elbiselerini giymiş, elit ağızlarını takınmışlardı o gün. Çevrede kendisi olmayan bir sürü insan vardı. Halbuki o insanlar evde tek başlarına kalıp, yastığa başlarını koyduklarında bambaşka insanlardı. Kişilik kaymasının böyle birşey olması gerekiyordu herhalde...



Arkadaşlarına  ''bak aslında böyle bir gerçek var. Ve sen bu gerçeği bilirsen, bundan sonraki yalanlara inanmazsın. Seni kandırmalarına izin vermezsin. Önceden yaptıklarından vazgeçersin. Kendine ve insanlığa bir nebze olsun faydan dokunabilir. Senin sırtından geçinen ve prim elde eden insanlara istediklerini vermezsin artık. ''  dersin, fakat onlar tüm bunlara  ''hayalperestlik, maceracılık, psikopatlık, paranoyaklık... ''  gibi ifadelerle karşılık vermeye çalışırlar.



Neden 2x2 yazan yerde insanlar 4 yazdığını anlamazlar da, hayır orada  2x2 yazıyor ifadesi takınırlar, bunu hiç anlamadım. Sanırım öküzlükten olsa gerek. Bence evrim varsa, maymundan değil, öküzden geliyoruz. Ve bazılarımız o evrimi bile henüz tamamlayabilmiş değiller, bedensel olarak insan formuna bürünebilmişler fakat, kafa yapıları hala bir öküzün kafa yapısı.



Hayatındaki tüm zevklerden vazgeçmeden, sadece biraz olsun araştırma ve sorgulama yeteneğini kullanan biri olmandır benim dileğim. Kimse biraz araştırdı diye, asla kafelere gitmesin, modadan konuşmasın, kız veya erkeklerle çıkmasın falan demiyorum ben, hayatımızın parçası olan şeyleri, bırakın hayatımızın bir parçası olarak kabul edelim, hayatımızın amacı değil...

Bakın bir emo öküz

Sözümü çok sevdiğim bir arkadaşımın, çok güzel bir sözü ile bitirmek istiyorum, ki konuya da epey uygun bir söz ;

''İnsanlık, sadece bir bedene sahip olmaktan ibaret değildir. ''