24 Ağustos 2012 Cuma

DAN BROWN, KİTAPLARI VE MİSYONU


Selam canlar.
Dan Brown
Birçoğunuz okumuşsunuzdur bu emminin kitaplarını, zira şuan dünyanın en popüler birkaç yazarından biri kendileri.

Kendisinin ;

Artık yaptığı her kitap, ertesinde bir filmi getiriyor.

Kitapları tüm dünyada 50 milyondan fazla satıyor.

Dünyanın en çok kitap satan yazarları arasına giriyor.

En çok kitap satanlar arasında 4 kitabı biren olan tek yazar oluyor.

Da Vinci Code  kitabı, tüm zamanların en çok satan kitaplarından.

Eserleri 40' tan fazla dile çevriliyor.

Yazdığı kitaplardan sonra dünya ayağa kalkıyor.

Vatikan  ''Brown'u boykot edin''  diye açıklamalar yapıyor.

Dünyadaki 1 milyar katolig onun hakkında konuşuyor.

Televizyonlar ve gazeteler yazdığı her kitabı haftalarca tartışıyor.

Ve Time Dergisi onu   ''Dünyayı etkileyen 100 önemli insan''  listesine alıyor.


Aslında Dan Brown' a şöyle bir baktığında artık bir Michael Jackson gibi eserlerinin sabırsızlıkla beklendiğini görebilirsiniz. Tabiki Michael Jackson' ın satış rakamlarına ve hitap ettiği kitleye ulaşamaz ama, kendi alanının Michael Jackson' ı olmuş durumda şuan.


Artık her alanda bir numara olmak, medyatik olmaktan geçer. Reklamın yapılmazsa, istersen dünyanın en iyi şarkıcısı ol, en iyi yazarı ol, en iyi futbolcusu ol hiç fark etmez.
Reklam her şeydir.


Ortaya koyduğun ürünü reklam ile pazarlarsın. O ürün de halkla buluştu mu alır başını gider. Artık yaptığın her eser bir öncekinden daha iyi reklam edilir, daha çok konuşulur, daha çok beklenir ve sonunda da daha çok satar.


Kısacası büyürsün. Meşhur olursun.


Da Vinci Şifresi kitabını duymayan yoktur. Tüm zamanların en çok satan kitaplarından biri, zira filmi d yapıldı. Kitap ve film o kadar ses getirdi ki, Vatikan bile kalktı kitap ve Brown aleyhinde beyanlarda bulundu, boykotlar yapıldı.


Her gün birşeylere saldıran ve hakaretlerde bulunan onlarca adamın, onlarca kitabı yayınlanırken, neden acaba aralarında bu kadar büyük ilgiyi sadece Dan Brown çekti?


''Kitap çok sıradışıydı oloom, daha önce böle bi kitap yazılmadı küüü  ''  diceksin şimdi. Fakat hayır canlar, daha önce aynen de böyle bir kitap yazıldı.


Resimde gördüğümüz bu pampişlerin adları  Michael Baigent  ve  Richard Leigh. Ve bu adamlar daha önce şöyle bir kitap yazmışlar ;


yani Türkçesi ;

Bu iki erkedeş, Dan Brown' dan daha önce bu kitabı yazmışlar. Sonra Dan Brown' un kitabı çıkıp, inanılmaz bir patlama yapınca ve bir de üzerine kitabın filmi çekilmeye başlanılınca, hemen devreye girmişler ve bizim Brown emmiyi mahkemeye vermişler.


Film çekimlerinin durdurulmasını da talep etmişler.

Fakat Dan Brown  ''tarihi olayların kişilere mal edilemeyeceğini''  söyleyerek mahkemeyi kazanmış.

Tabi film de gösterime girmiş bildiğiniz üzere.


Kitap kadar film de rant sağladı tabiki Brown'a. Bir iki hafta içinde 200 milyon dolar hasılatı aştılar. Tabi film gösterimden çıkana kadar bu para daha da çoğaldı, filmin CD ve DVD satışlarıyla daha da..


Peki Brown' dan önce bu kitabın hemen hemen aynısını yazan Michael Baigent ve Richard Leigh' ın kitabı neden bu kadar meşhur olamadı?

Daha doğrusu ben şunu merak ediyorum, neden Dan Brown bu kadar medyatik bir isim oldu?


''öle harika kitap yaz, sen de olursun anasını satayım''  diyen sığırlar da vardır elbet. Sana o kitaptan 10 kat daha iyi yazılmış 95626546 tane kitap gösteririm, fakat hiçbiri bırak çok meşhur olmayı, best seller olabilmiş bile değil.


Da Vinci Şifresi ile ilgili daha ilginç ve önemli bir şey var aslında;

Mihail Anikin 
Mihail Anikin adında Rus asıllı Amerikalı bir plastik sanat uzmanı. Ve patlayan Da Vinci Şifresi kitabı ve filmini duyunca, o da Dan Brown' u mahkemeye veriyor.


Mihail Anikin Leonardo Da Vinci' nin sadece bir ressam değil, aynı zamanda dindar bir adam olduğunu ve eserlerinde bu tür şifreli mesajlar verdiğini keşfeden adam.


Hatta keşfettiği bu bilgileri bazı arkadaşlarıyla paylaşmış ve bunun aslında bir film veya bir kitap yapılmasını istediğini söylemiş. Fakat deyim yerindeyse arkadaşlarından ''tık çıkmamış''.


Fakat sonra Dan Brown' un kitabını okuyunca, bunların tamamen kendi fikirleri ve buluşları olduğunu farketmiş. Hatta kullanılan terimler bile aynıymış.

Ve romanın adını da kendisinden çalındığını söylemiş adamcağız.

Mahkemeyi de kazanmış zaten.


Eğer düşünmediyseniz, bi düşünün; 

Bir adam bir kitap yazıyor ve yer yerinden oynuyor.

Milyonlarca dolar harcanılıp filmi çekiliyor.

Tüm dünyada, tüm zamanların en çok satan kitaplarından biri oluyor.

Kitap satışları, film gelirleri, CD ve DVD satışlarından yüz milyonlarca dolar kazanıyor.


''Fakat o fikir ve buluşlar sana ait ! ''

Koyar di mi..

''Evlat acısı gibi koyar anasını satıyımmm ''

Olayın detaylarını falan okumak isterseniz buyrun anam;

1. http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=4232757

2. http://www.rusya.ru/Content/10862-Da+Vinci+%C5%9Eifresi+bir+Rus_a+ait

3. http://ahmetdursun374.blogcu.com/dan-brown-dan-brown-kimdir/1702097

4. http://forum.rusyadayiz.biz/post2889.html

5. http://40ikindi.com/arama/index.php?basla=1710&query=ol


Yani burada demem o ki, Dan Brown kendi halinde kitaplar yazan, fikirleri olan ve sadece bunlara göre birşeyler yapan bir adam mıdır?

Gördüğünüz üzere, süper fikirlere, süper eserlere sahip olmak asla yeterli olmuyor...

Arkandan ittiren birileri yoksa, belli bir çizgiyi aşamıyorsun.


Gelelim ''Melekler ve Şeytanlar'' a..

Bu kitap Da Vinci Şifresi' nden önce çıktı, fakat Da Vinci kitabı o kadar sattı ki, bu kitabı da tekrar basmaya ve reklam yapmaya başladılar. Sonra da filmi çekildi.


Bilim ve din arasındaki çatışma. Bilimciler ve dinciler arasındaki ezeli rekabet ve düşünce farkı.

Çok akıcı ve sürükleyici bir kitaptı gerçekten, bunu da okudum.

Kitapla filmin de uzaktan yakından alakası yoktu bu arada. O film, birileri tarafından o şekilde çekilmek ve yayınlanmak istenmiş. Bu çok açık.

Kimse çıkıp da bana aksini anlatmasın, onun ağzına bacağımı sokarım.


Peki o kadar sayfayı okuduktan sonra, kitap ne mesaj verdi bize?

''İlluminati yıllar önce yokoldu.''

''Onlar sadece kilise baskısı yüzünden gizlice buluşan ve bilimle uğraşan iyi niyetli adamlardı''

Kitap tamamı ile bu fikir üzerine kurulu bir senaryo ile yazılmış. İlluminati denilen o gizli örgüt sadece bilimadamlarından oluşuyormuş, ve tek amaçları bilim yapmakmış.

Siz hiç kendi ağzınıza sıçtınız mı Mr. Brown?

Hastir ordan.

Herşeyi bu kadar iyi araştıran Dan Brown, neden illuminati denilen örgütün masonlarla gerçek ilişkisinden bahsetmemiş acaba?

Neden bu örgütün şeytana tapan ve buluşma yerlerinde çok garip ayinler yapan bir örgüt olduğunu işlememiş dersiniz?

Neden bu ve bu gibi örgütleri araştırıp da başlarına  ''tesadüfen''  bir şeyler gelen insanların yazdığı kitapların adını dünyada sadece kendini bir şeyler araştırmaya veren insanlar biliyor sizce?


İzleyen varsa, Prison Break' te bir sahne vardı. Lincoln ve Michael bir kaset kaydı yapıyor ve bunu tüm kanallara veriyorlardı, fakat o haber  ''gömülüyordu''.


İzleyen varsa, ne demek istediğimi çok iyi anladı.


Film deseniz daha berbat. Rezalet ötesi, boktan bi film anasını satayım. Kitapta gene bahsediyor illuminati hakkında birşeylerden ama, film hepten zulüm olmuş lan. Bomboş bir film.

Robert Langdon dayı katilin peşinde koşturyor falan filan.

Sabri karşı karşıya, taça vurduu.

Son kitabı ise, tüy dikme niteliğinde bir kitap.


Bunu da okudum anam. Bu kitapla Türkleri de epey bi kızdırdı zaten.

Kitabın konusu masonlar. Masonların Amerika'daki tarihi falan filan. Bilinen birçok şeyi kitabına alıp yazmış işte. Çoğu gereksiz bilgiler.


Fakat bu kitabın da mesajı açık. Kitap, başından sonuna kadar masonlara övgüler yağdırıp duruyor anasını satayım. Yemin ederim bir an ''lan bu ne böle sanki masonun teki alıp kendisi yazmış''  falan dedim yani.


Masonlar dünyadaki en iyi insanlarmış mesela. İnanılmaz hayırseverlermiş. Hiç de gizli sırları falan yokmuş. Sadece sosyal bir kulüpmüş. Tuvalette sıçarken bile fazla tuvalet kağıdı kullanıp israf olmasın bunları da fakirlere verelim diyorlarmış yani, o derece ehehe.


Anlayacağınız ciğerler, dünyayı etkileyen en önemli 100 insandan biri olan Dan Brown, bu etkisini işte bu şekilde kullanmakta.


Yani, sanki birileri bu tür bilgileri ona götürüyormuş ve onun bu tür kitaplar çıkartmasını istiyormuş gibi. Çünkü hazır adamı popüler yaptılar, işlerine gelen şeyleri de yaptırsınlar di mü?


Bilgi olsun deyü söyleyeyim, ailesinde birçok mason varmış Bay Brown' un, dedesi de masonmuş. Sanki kendi misyonunu över gibi yazdığı kitaptan bunu anlamak pek de zor değil zaten.


Fakat tüm bunlar, tüm bu aşırı popüler kitaplar, aşırı popüler filmler, yazarlar ve senaristler, hepsi aynı planın bir parçası. İnsanlara aşılamak istedikleri her düşünceyi bu popüler insanlarla aşılıyorlar.

Kitap canını senin
Dan Brown gibi bir adam çıkıyor, önce insanların tüm kutsallarına saldırıyor, ardından da masonları dünyanın iyiliği için çalışan sevgi kelebekleri gibi gösteriyor, orta doğu ve Müslüman ülkelere olabildiğince bok atıyor, ve tüm bunları ona verilen popülerlik silahıyla yapıyor.


Tüm bu olanlarla bağlantılı ilginç bir şey daha var aslında, Dan Brown' un bir sonraki kitabı için bazı tahminler yapılıyor, benim dikkatimi şu çekti ;


Eğer bu gibi bir kitap yazarsa, sanırım beni biraz daha haklı çıkarmış olacak sevgili Brown'cuk.

Bakın, insanların ne izleyip, ne okuması gerektiğini belirleyen insanlar, bu insanları popüler yapan insanlar.

Ve inanın, ne okuyacağınıza da, ne izleyeceğinizi de birileri karar veriyor. Sen sadece sana dayatılanı yaptığın ve önüne koyulanı yediğin için, her şeyin senin tercihin olduğunu sanıyorsun tabi, fakat sadece meşhur olduğu için çok reklamı yapıldığı için bir şeyleri alıyor, bir şeyleri okuyor, bir şeyleri izliyorsan, sence sana dayatılanı yapmış ve önüne koyulanı yemiş olmuyor musun?


Neden İlluminati' nin gerçek yüzünü ortaya koyan bir sürü yazar ve eseri susturuluyor ve eserleri raflardan çekiliyor sizce?

Masonlar hakkındaki ilk kitabı yazan adamın öldürüldüğünü biliyor muydunuz?

Peki o kitabı basan matbaanın sahibinin de öldürüldüğünü?

Eğer şu interneti porno izlemekten başka şeyler için de kullanırsanız eğer, çok şey görür ve öğrenirsiz. Ve şaşırırsınız.

Sanal bir hayat yaşadığının farkına varmak herkesi şaşırtır çünkü.

Allah'a emanet..