27 Mart 2014 Perşembe

SENARYO


Selamın aleyküm.
Çok kısa bir iki kelam edecem.

Ülkenin ne kadar karışık olduğu malumunuz.
İleriki günlerde gündem bundan daha aşağı seviyede olmayacak. Seçim saatine kadar, seçim anında ve özellikle de seçim sonrasında tansiyon çok fazla yükselecek.

Seçimler sırasında birtakım sansasyonel olayların olması sizi asla şaşırtmasın. Oy çalma iddiaları, manipülasyon iddiaları, şiddet iddiaları gırla gidecek.

Çıkar mı bilmiyorum ama birkaç kaset daha çıkarabilirler. Hükumet de bu olayların üzerine birkaç radikal karar daha alabilir. Bu radikal kararlar da, kapı gıcırtısına eylem yapan gezi zekalıları tekrar sokağa dökebilir.

Aklınıza gelen hiçbir şey şuan için abartı değildir bence.
Zira bu seçimler, The Cemaat denilen İsrail ve Amerikan otoritesi aşıklarının ölüm kalım mücadelesidir. Var ya da yok olma mücadelesidir. The Cemaat üyeleri ailelerine ''Akp'ye oy verirseniz hakkımı helal etmem'' diyebilecek kadar ileri gitmiş durumdalar keza.

Ve bu yapının kırk yıldır devletin, askerin, polisin, medyanın ve siyasetin ne kadar içine sızdığını düşünürsek, yapabileceklerini hayal dahi edemeyiz.

Şöyle söyleyeyim;
Yıllardır askeri sınavların sorularını kendi adamlarına verip, o adamları orduda kilit yerlere getirdiler. Hatta geçen yazıda dediğim gibi asker olmayı kabul etmeyenleri evlerine kabul etmezler. Bir keresinde en yakın arkadaşlarımdan birinden şunu duymuştum; ''Abi yeterince polisimiz var, bize asker lazım diyor''

Gezi parkı olaylarında durduk yere insanlara gaz sıkan ve sert müdahale eden bir takım polislerin ayarlandığını hatırlarsak, neyin ne olduğunu belki bir nebze anlarız.

Siyasete sahipler.
The Cemaat'in Chp ile olan ittifakı sebebiyle, Chp reklamlarında kapalı kadınlar ve sakallı-takkeli adamlar görmeye başladık. Başörtüsü kanununa ilk karşı çıkan Chp'nin genel başkanı ''üniversitelerde başörtüsünü ben serbest bıraktım'' der oldu. Çünkü The Cemaat'ten bu yönde talimat alıyor. Link <->Link


The Cemaat üyeleri Chp'ye oy vereceği için, partinin olabildiğince dine yakın olduğu gösterilmesi gerekiyor.

Eğer seçimlerden Akp lider çıkarsa, genel seçimlere kadar ülke içinde çok ama çok büyük kargaşalar çıkacak. Ve genel seçimden de yine Akp lider çıkarsa, büyük ihtimalle bir iç savaş kaçınılmaz gibi görünüyor. Çünkü doğu yarım kürenin tamamen karışması gerekiyor. Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Afrika, Ukrayna, Kırım ve daha birçok doğu yarım küre ülkesi.


Suriye hakkındaki konuşmaları bile dinleyen ve bunu dünyaya servis edenler, sizce ülkede içi savaş çıkarmaktan çekinir mi? İsrail'i otorite kabul eden, Amerika ile aramız bozulmasın diyen, Amerikan senatosunda dahi lobileşen, Birleşmiş Milletlere kadar girebilen, FBI ofislerine ve ajanlarına ''aşure götürüyoruz'' gibi sebeplerle girebilen insanlardan bahsediyoruz burada.

Gerekirse bir suikast, bir saldırı veya bunun gibi birkaç sansasyonel olay çıkarabilirler hakeza.
Kitleleri toplu halde sokağa dökebilecek herhangi bir olay.
Ve ne olursa olsun, sokağa çıkmak için can atan aptallar yüzünden ülke iç karışıklığa gidecek.


Mustafa Koç'un Pensilvanya'da The Hoca Efendi ile ne konuştuğunu düşünür oldum bu ara.
Gezi olaylarının finansörü olan Koç ailesinin lideri, bir hoca ile ne görüşür, neden görüşür?

Ben etrafınızdakileri, bu tür bir karışıklık çıkarmak amacıyla pusuda bekleyenler için uyarmanızı isteyecem, fakat biliyorum ki sokağa çıkmaya ve ülkeyi yakıp yıkmaya can atan adamları ne yapsak durduramayız. Bu ülkeyi ve dünyayı karıştırmanın tek yolu kitleleri sokağa dökmek. Bunun için gezide ölen her insanı medya, bir diğer eylem için dünyaya pazarladı ve pazarlayacak. Sokak olayları sırasında birkaç ölüm daha olacak, bu da akabinde diğer eylemleri getirecek. Eylemler devam ettikçe, karşı görüşe sahip insanlar bilenecek ve sonunda onlar da sokağa çıkacaklar. Olayın gideceği yer de; iç savaş.


Etrafımızdaki ülkelerin hepsinin karışması tesadüf değil, jeopolitik ve tarihsel konumumuz nedeniyle de bizde de aynı karışıkların çıkması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Allah vatanımızı, milletimizi, birlik ve beraberliğimizi korusun.
Saygı ve selam ile..