11 Aralık 2013 Çarşamba

SEMBOLİZM III


Birkaç gün önce ölen Paul Walker için medyanın yas ilan ettiği, insanların ''ay canımm ya inanamıyoruum, çok üzüldüm ama şimdiiiiee'' ve ''Paul'cum huzur içinde yat aşkımm, kalbimizdesiinn''  diye mesajlar attıkları ; fakat İslam alimi olan Abdülkadir Molla'nın idam kararına zerre kadar tepki göstermeyen, kalbinde en ufak bir kıpırdanma olmayan, çünkü bu sırada noel kutlamak için planlar yapan, amma ve lakin kendisine Müslüman diyen beyin özürlülerin ülkesinde ve dünyasında yaşayan tüm ciğersizlere selam olsun.


Geri zekalılık popülarite getirdiği için, bu uğurda kendilerini satan insanlara da ''selametle'' diyorum.
Allah geri zekalılığınızı ve satılmışlığınızı artırsın panpalar.

Neyse hacı.
Biz kendi konumuza dönelim. Zira gösterdikleri geri zekalılık, satılmışlık ve çakmalıkla övünen insanlara ne söylesen az ve ne söylesen fayda etmez. Eşek yine eşek.


(Bu arada şu müzik de bi hoşuma gitti ya, alın siz de fon müzüğü falan yaparsınız ehe ; Link)
Bu arada birçok arkadaş ''feys veya twitter hesabın var mı'' veya ''hesap açsana'' diye mesaj gönderiyor. Fakat en azından şimdilik düşünmüyorum. Geçenlerde konferans vermeye de başladım, kafa baya bi yoğun bu ara yani. Bi de ben habire nete girip de durum paylaşan biri de değilim hacı, ondan.
Ama açarsam haberiniz olur elbette.
Arada söylemek istediğim acizane şeyleri sayfanın sağ üstüne yazarım takip etmek isteyenler için. Seviyorum sizi.

Why so serious hacı?

Sembolizm demiştik, iyidir hoştur.
İlk iki yazıda genel olarak bir açıklama getirmiştik. Ama sonra bu konunun asıl başlangıcı ve önemli noktasını atladığımı fark ettim.

Aşırı derecede klişe bir konu olduğundan atlamıştım belki de bunu. Fakat bir kez de olsa bahsetmek gerek diye düşünüyorum.

Şu ''tek göz'' meselesi..

Benim de içine düştüğüm çok büyük bir hata var bu konuda. Etrafta dolaşan bilgi çöplüğüne, bilgi kirliliğine aldanarak ben de ''bu tek göz Horus'un gözüdür.'' demiştim. Fakat aslında mesele çok daha farklı.
Mesele sadece tek göz değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?


Bugün her televizyon kanalında, her dizide, her filmde, her şarkıda ve daha başka her yerde karşımıza çıkan tek göz'ün hikayesi aslında hepimizin kıyıdan köşeden bildiği fakat bu kadarını bilmekle yetindiği, dahasını ve detayını hiç araştırmadığı ; araştırmaya da gerek duymadığı bir konu.

Ve dediğim gibi o bilgi çöplüğüne aldanan ve hata yapan kazmalardan biri de benim.
Allah müstahakımı versin emi.


Velhasıl kelam, konuya gelelim.
Hz. İbrahim'in hayatını az çok bilirsiniz. Kendisi ''Halilullah'' yani ''Allah'ın dostu,arkadaşı'' lakabına sahiptir. Ve kendisinden sonra gelen tüm büyük peygamberler onun soyundandır.


Hz. İbrahim, oğlu Hz. İsmail'i kurban etmek için bir tepeye çıkarırken şeytan yollarına çıkar, kendilerine görünür ve Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'e bundan vazgeçmeleri için vesvese vermeye başlar. Hz. İbrahim as. da, yerden taş alır ve iblise fırlatır.


İblis, Hz. İbrahim ve İsmail'e ; tıpkı Hz. Adem'e olduğu gibi sağ tarafından yaklaşır ve ona ''ne tür vicdansız bir baba oğluna kıyar adamım, hadi ama kendine gel, come on man u cant do that!'' gibi duygusal ve dostça şeyler söylemeye başlar. Fakat Hz. İbrahim Halilullah'tır, haniftir, ve asla taviz vermez. Bunun üzerine yine taş atar, ve bu taş iblisin gözüne gelir ve iblisin gözü kör olur.

Hz. İbrahim bu sınavda hem Allah'a sadakatini kanıtlamıştır, hem iblisi yenmiştir, hem de iblisin bir gözünü çıkarmıştır. Ayrıca iblis, kendisine her taş isabet etiğinde toprağa gömülmüştür. Ve o yerlerde de ''şeytan taşlama dikili taşları'' dikilmiştir. Tabi iblisin evlatları tarafından Kabe'deki şeytan taşlama taşları kaldırılmış durumda ve biz bir duvarı taşlar durumdayız.


Yaşasın hilafetin ilgası ve İslam devletinin yıkılışı!

Neyse, devam edelim.
Yani biz şunu öğrendik ki, Hz. İbrahim şeytanı tek gözlü bıraktı.
Elde var bir.
Devamı var.
Bazılarının bu inanca sahip olmadığını biliyorum, bu yüzden bu konu hakkında müdellel ve müstakil bir yazı yazmayı düşünüyorum Allah'ın izniyle, şimdiden söyleyeyim.
İkincisi ''deccal''dir ciğersizler.
Şimdi hemen ''al işte yıaa, deccale inanıyomuş bu da biee, püf üf ğööö'' gözlüğüyle bakmayın, hadislerin bilimsel olsun, tarihsel olsun delillerini yazdığım gibi bunun da yazacam merak etmeyin.


Deccal hakkında o kadar çok sahabeden gelmiş o kadar çok kesişen hadis vardır ki tevatürdür artık bu konu. Onlardan bir tanesi Sahih-i Buhari'de geçer ki şöyledir ;

''İlk peygamber dahil, hiçbir peygamber yoktur ki ümmetini deccal hakkında uyarmış olmasın. Ben size onların haber vermediği bir şeyi haber vereyim mi? Onun tek gözü kördür! ''

Bir başkası Sahih-i Müslim'de şöyledir ;
''Deccalin tek gözü kördür.''

Deccal hakkındaki hadisler tevatür niteliğindedir. Yani o kadar çok sahabeden gelmiş ki, gerçek olmama imkanı yoktur.


Şimdi gelelim günümüzdeki bu sembolizm ile bağlantısına.
Bildiğiniz gibi Yahudilerin bekledikleri bir kral var. Hadislerden biliyoruz ki, deccal onların bekledikleri kral olarak gelecek. Bu yüzden ilimde derinleşmiş olanlar biliyor ki, o tek gözlü. ''Deccalin her yere işaretlerini bırakacağını'' bildiğimiz için, bu konuyu anlamak hiç de zor olmuyor zaten.

bu kadını da çok beğeniyom ya, damn it 
Görmekten artık bıktığımız ve midemizi bulandırmaya başlayan, her yerde karşımıza çıkan bu ''tek göz'' olayı, işte tam da bu temele dayanır. Hz. İbrahim iblisi tek gözlü bırakmıştır, bir başka veri de deccalin tek gözlü oluşudur.


Hadislerde bize ''tek gözlü tek gözlü'' diye 1400 yıldır anlatılıyor, ve içinde bulunduğumuz yüzyılda bakıyoruz ki her bir yanda ''tek göz'' sembolizmi var. Siz daha hadisleri reddededurun, biz olayı çözme aşamasındayız.


Bunları bilince, neden her yerde artık insanın midesini bulandırırcasına tek göz sembolü yaptıklarını anlamak hiç de zor olmuyor. Tabi bu Horus meselesi de elbette bununla alakalı. Yani düşünsenize, tamamen mitolojik tamamen efsanevi bir tanrı uyduruyorlar ve bu tanrının tek gözü kör oluyor, ve tek göz onun sembolü oluveriyor. Yani işin sonu her anlamda iblise ve deccale dayanmakta. Çözebilmek için ise biraz ilimle uğraşmaya ihtiyaç var.


Dünyanın her yerine taptıkları sahte tanrılarının (iblis) ve bekledikleri sahte krallarının (deccal) sembollerini koyuyorlar, böylece ''artık her şeye sahibiz'' demiş oluyorlar kendi hastalıklı beyinlerince işte.
Az salak herifler değiller yani.
Psikopatlık derecesinde bağlı oldukları inançları onları sonunda dünyayı ele geçirmeye kadir oldu.


Bu yazıyla hem kendi hatamı düzeltmiş, hem de başka bir yazının temelini atmış oldum.
Eğer Müslümansanız (eğer diyorum çünkü öyle olmayan okuyucularım da var), şuan dünyada dönen bu inanılmaz olayları, sembolleri, siyasetleri anlamak için İslami kaynaklara bakın.
Size bu yeter de artar bile.

Saygı ve selam ile canlar.