5 Temmuz 2013 Cuma

#DİREN MURSİ


Darbe canlı yayınlanırken yazmıştım bu yazıyı. Daha o zaman işin amacını ve iç yüzünü tahmin etmek zor değildi çünkü.

Nasıl oluyor bilmiyorum ama, dünya ciddi anlamda iki kutba ayrılıyor şuan. Her yerde hem de.
Örneğin bize bakıyorum, daha iki gün önce biber gazına ''polis terörü'' diyen ünlüler olsun, medya olsun, partiler olsun, bugün Mısır'da eylem yapan insanlara ateş açılıp öldürülmesi karşısında tek kelime etmiyor. Herkesin içi, gönlü gayet rahat.


Demokrasi diye insanların kafasına vuran Amerika ve batı dünyası, Mısır'da insanların özgür iradeleriyle seçilen, demokrasinin meyvesi olan Mursi'nin indirilmesi karşısındaki olaya ''darbe'' bile diyemedi. Hani Taksim'deki gaz yeyip gözleri yaşaran insanlar için yapmadığı çığırtganlık kalmayan, yapmadığı açıklama kalmayan batı dünyası var ya panpa, hah işte o batı Mısır'daki ölümler ve demokrasiye darbe üzerine tek bir makul açıklama yapmadı.


Gazdan gözü yaşaran insanları Amerika'ya şikayet eden Mehmet Ali Alabora, Okan Bayülgen, Kemal Kılıçdaroğlu gibi sevgi pıtırcıkları, Mısır'da eylem yaparken ölen insanlar için nedense bir öküz gibi susmayı yeğliyorlar. Adamın dibisiniz be.
Gezi'ye destek vermeyeni yalaka diye fişleyenler de bu adamlar değil miydi lan?


Şuana kadar 17 kişi öldü Mısır'da. 30 milyondan fazla insan sokaklara döküldü. Mursi karşıtları ise, bu kalabalıktan ürktüğü için evlerine döndü. Ve yalnızca şimdilik 17 kişi öldürüldü, çünkü milyonlar sokaktan gidecek gibi görünmüyor.


Bakın çok açık ve net bir soru sormak istiyorum ;

''Gezi'deki insanlar için dünyanın birçok yerinde, birçok yabancı ülkede destek eylemleri gerçekleşti. Peki Mısır'daki vahşet ve demokrasiye açık müdahale karşısında bu demokrasi ve insan hakları aşığı insanlar nerede?''


Tüm bir dünya Gezi için üzerimize çullanırken, aynı dünya Mısır için nerede?


Lan bakıyorum ülkeye 100 trilyondan fazla zarar verenlere biber gazı sıkıldı diye tüm dünyaya reklam yapan, sosyal medyada, kanallarda kıçlarını gere gere bağıranlar, şimdi Mursi''nin gidişine göbek atıyor anasını satayım. İyi de Mursi hakkında ne biliyorsunuz da, gitmesine bu kadar seviniyorsunuz olum? Sizin insan haklarına, halkın iradesine olan saygınız şimdi nerede ağzına bacağımı soktuğumun iki yüzlüleri?
Sizin ağzınıza seçim sandığı büyüklüğünde sıçayım ben. Gezi Parkındaki ağaçlar büyüklüğünde sıçayım.
Samimiyetsiz, iki yüzlü, önüne koyulandan başkasını yemeyen kafadan bacaklı bok böcekleri sizi.

ağza bak ağzaa
İşinize gelince ''hayatımıza müdahale ediyolar yuaa :((''  diye duygu sömürüsü yapan gavatlar, bugün insanların kendi seçtiği liderinin, dolayısıyla kendi iradelerinin asker eliyle indirilmesine seviniyor anasını satayım. İşte tam da bu yüzden bu dünyada gavatlık asla bitmeyecektir. Böyle gavatlar sürülmeye hazır koyunlardır. Çünkü nerede ünlülerin, popüler insanların, elitlerin ve basının desteği vardır, oraya destek verirler. Yetmiş yedi göbek Yahudi olan Koç ailesinin isteklerini yerine getirmek için sokaklarda tencere tava çalarlar.


Bugün İsrail ve Amerika Mısır'da bir darbe yapmışken, halkın seçtiği adam başa geleli daha bir sene olmuşken, Mısır'ın başına yüzlerce yıl sonra bir gayrimüslim asker eliyle getirilirken, ordu Filistin kapısını kapatıp, giriş-çıkışı yasaklarken, ülkedeki televizyon yayınlarını keserken, karşı eylem yapanların üzerine ateş açarken, tüm bir batı dünyası konuyla ilgili sessiz kalarak destek olurken, sen nasıl oluyor da Gezi için senin yanında yer almalarından kıllanmıyorsun benim düşünmekten ve sorgulamaktan ödü bokuna karışırcasına tırsan geri zekalı arkadaşım?

you're also a  ''şakşakçı''
Bu tür, kendini elitler için bir şeyler yapmak uğruna satan herifler, ''kahrolsun emperyalizm'' diye bağırıp Mc Donalds'tan çıkmayan, ''Coca Cola'dan başkasını içmem abüü'' diyen, her bankadan bir kredi kartı olan, aldığı faizlerle halkın kanını emen, emeğini sömüren adamlarla yan yana poz verip ''biz halkııııızzz :))''  diyen, insan içinde temiz görünüp, odada tek kalınca burnunu karıştırıp koltuğa süren herifler, hepiniz mide bulandırıcı derecede şerefsiz ve karaktersiz döl israflarısınız.


Türkiye'de halkın gözünü yaşartan polisler terörist, halkından binlerce kişiyi öldüren Esed'in askerleri kahraman di mi kafadan bacaklılar?


Ölenler, indirilenler Müslümansa çıt yok, fakat laiklerin gözü yaşarırsa tüm dünya ayağa kalkar he mi.

İsrail çıkarları doğrultusunda Amerika'nın yaptığı askeri darbeye #direnmursi..


Hani bazı blog yazarları var ya (siz kimden bahsettiğimi anladınız), ''Müslüman kardeşler silahlı terör örgütü'' diyen, kendi halkından 100 bine yakın insan öldüren Esed'e karşı direnen Özgür Suriye ordusuna terörist diyen.. Lan sen Müslüman Kardeşler hakkında kıçıkırık batılı medya haberleri dışında ne biliyorsun da yok efendim terör örgütü falan diyebiliyorsun anasını satayım?

asılan Müslüman Kardeşler önderi Seyyid Kutub
Mısır'da tüm Müslüman Kardeşler üyeleri için tutuklama kararı çıkartıldı şuan, ondan haberin var mı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ukala arkadaşım?

Öldürülen Müslüman Kardeşler kurucusu Hasan el Benna
Dünyada meydana gelen Müslüman yükselişinin önüne geçilmek isteniyor ciğersizler.
Batı medyasının sürekli İslami yönetim şeklini eleştirmesi, dünyadaki her halkın laik ve seküler olduğunu ama yönetimlerin onlara dini idareyi dayattığı haberleri de, Mursi'nin indirilmesi de bunun yegane kanıtıdır.

Amerikaya, İsrail'e ve Siyonizme karşı diren Mursi..


Mesele sadece Mısır değil arkadaş. Mesele hak ile batıl meselesi.
Sen hala anlamadın mı?
Hadi gel.
Diren Mursi, kardeşlerin seninle.