3 Temmuz 2013 Çarşamba

MISIR'DAKİ ASKERİ DARBE


Selam ciğersizler.

Hiç dünyaya şöyle bir bakıyor musunuz?

Orta doğunun neredeyse her ülkesinde ayaklanmalar var. Dünya bir hayli karıştı yine, tabi özellikle de Müslüman coğrafya.


Tüm bu ayaklanmaların aynı noktadan planlandığını anlamak çok mu zor ciğersizler?
bu harita, Haçlı seferleri haritası. Şimdiyle bir farkı var mı?
Dünyaya dayatılan demokrasinin nasıl bir yalan olduğunu, elitlerin insanları daha iyi yönetmeleri için demokrasi denilen şeyin mükemmel bir araç olduğunu anlamak bu kadar zor mu?


Hele ki her ülkede seçim sonuçlarını etkileyen, darbeler yapan Amerika'nın, tüm dünyaya demokrasi dersi vermesi?


Hele ki, her 10 senede bir darbe yapılan Türkiye'de, bu darbeleri savunan insanların bugün çıkıp ''demokrasiii, insan haklarııııı''  diye kıçlarını yırtmaları?


Bu ülkede, Adnan Menderes ülkenin başına seçimle gelmiş ve demokrasinin ilk meyvesi olmuşken, 1960'da askeri darbeyle indirilip asıldıktan sonra, kendilerini bu ülkenin bir numaralı vatanseverleri olarak gören CHP'liler, İnönü'nün evinin bahçesine gelip bu olayı alkışlamadılar mı? Adnan Menderes'in indirilmesi ve asılmasını kutlamadılar mı? Daha sonra Demokrat Parti'nin başına, kendi içlerinden biri olan Süleyman Demirel'i getirip, ülkedeki muhalefeti yine asker süngüsüyle ve danışıklı dövüşle yok etmediler mi?


Amerika, Irak'a demokrasi götürme sloganıyla ülkenin tüm petrolünü sömürüp, milyonlarca insanı öldürüp, kadınlarına kocalarının önünde tecavüz etmedi mi?


Dünyada kimsenin demokrasi isteme hakkı yoktur bu nedenle. Kimsenin demokrasi çağrısı yapma hakkı yoktur. Çünkü bu konuda herkesin elleri kirlidir. Bazı embesil kırması moronlar ''tarih boyunca insanları din sömürdü yeeaa''  der, insanları sömürmek için insanların dine ihtiyacı yokmuş gördüğünüz gibi. Tüm dünya laik ve seküler olmuşken, dünya bugün ''demokrasi'' adı altında sömürülmekte.


Her şeyden önce şunu söyleyeyim, bu, hak ile batıl arasındaki savaş durumuna gelmiştir nihayet.


Gelelim konunun başlığı olan Mısır ve Mursi'ye..

Bildiğiniz gibi Arap Baharı sırasında, 1981'den beri ülkeyi yöneten Hüsnü Mübarek görevi bırakmıştı. Mübarek tam 30 yıl laiklikle yönetmişti ülkeyi. Hani sizin ''ayyy arap ülkesi işte yeaa, şeriat meriat ahahahaa :)))''  gözüyle baktığınız Mısır var ya, işte ondan bahsediyorum. Anayasasında laiklik diye bir madde olmamasına rağmen öyle hem de. Arap Baharı'nda buna isyan edilmişti zaten.


Mübarek'in gidişinin ardından, Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşlerin adayıydı ve %52 ile iş başına gelmişti.

Fakat geleli daha bir yıl kadar olmasına rağmen, bugün bir askeri darbe ile ülkenin başından indirildi. Biraz önce Mısır genelkurmay başkanının darbe konuşmasını canlı dinledim, tıpkı bizim Kenan Evren'in yaptığı konuşma gibiydi.

Ordu, Mursi'ye ultimatom vermişti geçenlerde. Mursi de ''canımız pahasına direneceğiz'' demişti. LinkLinkLink


Peki ordunun Mursi'yi indirme sebebi ne olabilir? Link
Yani Amerika, artık kendi işine yaramayan Mübarek'in inmesine evet demişti.
Yeni bir hükumet, seçimle başa gelmişti ve ülkenin %52 oy almıştı.


Amerika'nın yapması gereken şey, yeni seçilen başkanı kendi tarafına çekmekti. Çünkü ordu, medya, finans hepsi onun elindeydi. LinkLinkLinkLink


Amerika ''Mübarek bir diktatör. Mısır'a demokrasi gitmeli'' demişti. Fakat şimdi gelen demokrasiyi korumak için en ufak bir ses çıkardığını duydunuz mu? LinkLink

Gezi Parkı eylemlerinde gaz yiyen insanlar için 17 kez resmi açıklama yapan ve medyasını seferber eden Amerika, neden Mısır'daki demokrasiyi korumak adına tek bir açıklama yapmadı sizce?


Gaz yiyenlerden endişelenen Amerika, Mısır'da tanklar yürürken, halkın iradesine karşı silahla darbe yaparken hiç endişelenmediler mi acaba?

Madonna, Bruce Willis gibi ünlüler, insanların hakları ellerinden giderken neden suskunlar?


Mısır genelkurmay başkanı Sisi (o da nası bi isimse anasını satayım) ''anayasayı askıya alıyoruz'' dedi biraz önce. Demokrasi uğruna yapılmış koskoca bir Arap Baharına karşı bunu nasıl söyleyebildi? LinkLink


Demokrasi diye orta doğunun kafasına vuran Amerika'ya rağmen bunu nasıl söyleyebildi?

Mursi ''Anayasamız Kur'an'dır.'' demişti. LinkLinkLinkLink


Fakat, şaka yapar gibi, alay eder gibi, dalga geçer gibi hala ve hala Amerika'nın duruşu ''Mursi diktatördür'' şeklinde. Vay anasını yaa.. Size hizmet etmeyen herkes diktatör. Müslüman olan herkes diktatör. Amerikan karşıtı herkes diktatör. İşinize yaramayan herkes diktatör anasını satayım. Diktatör diye başınıza taş düşsün, tipiniz kaysın, gözünüz çıksın, prostat olun anasını satayım. Link


Dikkat ettiyseniz Müslüman ülkelerin neredeyse hepsinde sekülerizme karşı gelme ve Allah'ın koyduğu kanunlara geri dönme mücadelesi var. Hem de acayip derecede aşikar bir olay bu. Hani size hak ile batıl arasında bir olay demiştim ya, işte şimdi taraflar belli olmaya başlıyor bence. Dünyada çok yakında sadece iki kutup olacak ciğersizler, İslam birliği ve emperyal-kapitalist-siyonist birlik. Allah, hilafet için, İslam Birliği için dünyayı hazırlıyor ciğersizler. Hak ile batıl kesin olarak ayrılıyor.


İşte tam da bu yüzden, Müslüman ülkelerin birleşmesini istemiyor, engel oluyorlar. Çünkü sekülerizmi bırakıp İslam'a dönen tüm bir Müslüman coğrafya, elbet eskiden olduğu gibi bir birlik kuracaktır. Son İslam birliği Osmanlı'yı parçalamak için az emek sarf etmediler, bir daha birleşmelerine izin veremezler.


Ve şuan Mısır'da Mursi yanlısı yayın yapan kanallar kapatıldı. Başbakan hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve gazeteciler göz altına alınmaya başlandı. (canlı haberleri izliyorum hacular)
Haber alma özgürlüğü denilen şeye tamamen orduya el konulmuş durumda örneğin.
Mursi ve Müslüman kardeşlere seyahat yasağı getirildi.
Çok sert, çetin bir harekat söz konusu anlayacağınız.
Mursi karşıtları da var sokaklarda, tabi onların şöyle bir de marifeti var ; LinkLinkLink
Fakat Mısır'ın en az %60'ı sokaklara dökülmek üzere, Mursi çağrıda bulunuyor sürekli. Ve Arap Baharından tecrübeli olan halk, tekrar sokağa dökülmüş durumda sanırım. Bu iş darbeyi ve batılıları zora sokar ciğersizler.
Bir de Obama ve saz arkadaşları toplantı yapıyormuş şuan, en geç yarın öterler konu hakkında.


Haa, sizlere bir de darbe tarihçesini vereyim ciğersizler ; Link


Öküz değilseniz dikkatinizi çekmiştir, darbe olan ülkelerin hepsi üçüncü dünya ülkesi. Kendilerini laik oldukları için modern, çağdaş bir ülkede yaşadıklarını sanan geri zekalılara da buradan selam söylüyorum. Tüm bunları bilip de hala darbeleri savunan ve ''gerekliydi abüü'' diyen ama ''demokrasiii'' diye bağıran iki yüzlü sahtekarlara söylüyorum. Sizin modanız geçti be anam..


Avrupa'da hiç darbe olduğunu duydunuz mu canlar?
Gelişmiş ülkelerde?


Lafın kısası Mursi, üzerine geldiği askeri, finansal ve medya cuntasının kurbanı olmuştur. Bu arada ''darbeyi kabul etmiyorum'' diyor şu anda, tabi ne olur bilemeyiz. Ama şu durumdan dönülmesi de pek kolay değil. Ama Allah dilerse, olmaması da mümkün değil.


Mısır'ın başında, halkın yarısından fazlasının oyunu alarak, demokratik şekilde gelmiş bir lider vardır.
''Demokrasi Mısır halkının hakkıdır'' diyen Amerika'nın, halkın hakkının elinden alınması karşısında hiçbir şey yapmadığını gördük. Ha bundan sonra ne olur bilemeyiz, çünkü Mursi taraftarları tamamıyla sokaklara dökülmüş durumda. Bu olay, şuanki gidişatı ekleyebilme gücüne sahip gibi görünüyor.


Yarın öbür gün Amerika ve Avrupa'dan ''keşke olmasaydı, demokraside bunlar olmamalı, üzgünüz'' vb. açıklamalar duyarız. Olay olmuş bitmiş, ve bu işle alakaları yokmuş gibi davranmaları lazım. Bakalım gidişat ne gösterecek..


Tabi dünyanın karışmasıyla zevkten dört köşe olan Esed de oraya buraya ''istifa'' çağrısı yapıyor sırıta sırıta.
Önce Gezi olayları ile ilgili Türk hükumetine istifa edin demişti ; Link
Şimdi de kendisini tanımayan Mursiye (LinkLinkLink) ''istifa et lan hadi ahahaa'' diyor ; Link
Ayrıca ''siyasal İslam çökmüştür'' de diyor ; LinkLink


Bakın yakında bu olayla bağlantılı başka olaylar meydana gelmesi bana çok muhtemel geliyor. Mısır ordusu Gazze şeridini kapatmış durumda. Başka ülkelerde de kilit olaylar olabilir. Zaten gidişat onu gösteriyor. Ordu tüm İslami kanalları yasaklamış durumda zira şuan. Kaos yöntemi iş başında anlayacağınız.


Bu arada, ben ünlülerimizden ''diren Mursi'' diye tivitler bekliyorum şahsen.(!)

Olaylar üzerinden biraz zaman geçip, her şeyi daha net görebilme temennisi ile.

Mesele sadece demokrasi değil arkadaş.
Sen hala anlamadın mı?
Hadi gel.